KRAĐA UZ POMOĆ DRŽAVE

PREVARA PODUZETNIKA IZ MALINSKE Krivotvorili zadužnicu i preko Fine krčkoj tvrtki oteli 1,4 milijuna kuna

 Tea Cimaš/CROPIX

Krčki poduzetnik Nikola Turčić, vlasnik tvrtke G.P.P. MIKIĆ, preko noći je ostao bez 1,4 milijuna kuna.

Vrtoglavi novac, temeljem krivotvorenih zadužnica, “izmuzla” mu je zagrebačka tvrtka Promotor international na čelu sa zabočkim liječnikom Franom Petrovićem.

Brza akcija policije

U kaznenim djelima prevare i krivotvorenja isprava, poduzetni doktor Petrović nije bio sam. Svoj su obol u toj milijunskoj muljaži preko tvrtke koju je Petrović preuzeo od bračnog para Maček dala još i četvorica poznanika Petar Č., Senad O., Tomislav Š. i Marin M.

- Ljudska bezobraština ne poznaje granice. Kad sam vidio da na računu tvrtke nedostaje novac, i to još tolika količina, nisam mogao doći k sebi! Odmah smo obavijestili policiju koja je vrlo brzo uspjela ući u trag i počiniteljima i novcu. Tko su ti ljudi, ne znam. Niti sam ikada poslovao s tom tvrtkom - ispričao nam je u telefonskom razgovoru pokradeni poduzetnik dok je u Gunji dijelio humanitarnu pomoć stradalima u poplavi.

Ovjera kod bilježnika

Dosad je utvrđeno da je ekipa krivotvorila zadužnicu na 1,45 milijuna kuna u ime nepostojećeg dugovanja tvrtke G.P.P. Mikić prema Petrovićevom Promotor internationalu. Zadužnicu su ovjerili kod splitskog javnog bilježnika i s tim papirom s pečatom uputili su se u poslovnicu Fine. Sredinom srpnja uslijedila je ovrha koja se aktivirala. Inače, tvrtku Promotor international 2008. je osnovao Ratko Maček, bivši glasnogovornik HDZ-a, a nakon razvoda je prepustio supruzi Mileni, da bi prošle godine završila u rukama liječnika iz Zaboka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:47