POLICIJA IH TRAŽI

PREVARANTICE SE GOSPOĐI PREDSTAVILE KAO 'EU MASERKE' Nesretnoj 88-godišnjakinji iz okolice Popovače su ušli u kuću i ukrali joj ušteđevinu

    AUTOR:
    • Mate Piškor

  • OBJAVLJENO:
  • 09.01.2019. u 17:00

A WORRIED BRITISH PENSIONER LOOKING AROUND THE FRONT DOOR OF HER HOUSE.......ELDERLY,OLD,AGE,PENSIONER,PENSIONERS,OAP,LADY,WOMAN,WORRIED,SCARED,FRIGHTENED,FRIGHT,NERVOUS,FRONT,DOOR,CALLER,CALLERS,CONMEN,BOGUS,HOME,HOUSE,LADIES,GREY,HAIR,HAIRED,LOOKING,PEEKING,KEEPING,AN,EYE,OUT,NEIGHBOURHOOD,WATCH,SAFE,SAFETY,IN,YOUR,OWN,SAFE,CRIME,CRIMINAL,CRIMINALS,PERCEPTION,BREAK,IN,BURGLAR,BURGLARIES,BURGLARS,CRIMES,PROTECT,PROTECTION,VUNERABLE,OAPS,WATCH,WATCHING,PEEPING,CURTAIN,TWITCHERS,BRITISH,UK,GREAT,BRITAIN,GB,ENGLAND,ENGLISH,FRAIL,WEAK,HOUSE,HOUSING,DOMESTIC,FEMALE,CONMEN,FRAUD,FRAUDULENT,WORRY,HOMES,PROPERTY,PROPERTIES,GUARD,AGAINST,CHECK,CHECKING.LOOK,LOOKING,OUT.SAD,FED,UP,LONELY,ALONE., Image: 51748417, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Ilustracija

U utorak, 8. siječnja u prijepodnevnim satima, dvije nepoznate ženske osobe su na području Velikog Brda u Popovači opljačkale 88-godišnju staricu. One su, kako je priopćila sisačka policija, došle kod 88-godišnjakinje i predstavile joj se kao djelatnice Europske unije.

Pružajući joj uslugu masaže iskoristile su njenu nepažnju i ukrale novac u stranoj valuti. Od oštećene je zaprimljena kaznena prijava, a za kradljivicama se intenzivno traga.

Kako bi smanjili mogućnost ovakvih i sličnih kaznenih djela, policija svim građanima, posebice onima starije životne dobi, savjetuje da ne otvaraju vrata i ne puštaju u svoj dom nepoznate osobe.

Također, policija upozorava građane da ne nasjedaju na upornost nepoznatih osoba koje im po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom nuđenja na prodaju „po povoljnim cijenama“ raznih predmeta i usluga, a od osoba koje se predstavljaju kao djelatnici različitih ustanova ili tvrtki trebaju zatražiti službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice.

„Posebno budite oprezni ukoliko netko traži vaše osobne podatke - osobni podaci su zakonom zaštićeni i može ih prikupljati samo ovlaštena osoba uz vaš pristanak“, a ukoliko posumnjate u namjere posjetitelja, odmah obavijestite policiju na broj 192, poručuju iz Sisačko-moslavačke policijske uprave. 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo