POLICIJA IH TRAŽI

PREVARANTICE SE GOSPOĐI PREDSTAVILE KAO 'EU MASERKE' Nesretnoj 88-godišnjakinji iz okolice Popovače su ušli u kuću i ukrali joj ušteđevinu

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

U utorak, 8. siječnja u prijepodnevnim satima, dvije nepoznate ženske osobe su na području Velikog Brda u Popovači opljačkale 88-godišnju staricu. One su, kako je priopćila sisačka policija, došle kod 88-godišnjakinje i predstavile joj se kao djelatnice Europske unije.

Pružajući joj uslugu masaže iskoristile su njenu nepažnju i ukrale novac u stranoj valuti. Od oštećene je zaprimljena kaznena prijava, a za kradljivicama se intenzivno traga.

Kako bi smanjili mogućnost ovakvih i sličnih kaznenih djela, policija svim građanima, posebice onima starije životne dobi, savjetuje da ne otvaraju vrata i ne puštaju u svoj dom nepoznate osobe.

Također, policija upozorava građane da ne nasjedaju na upornost nepoznatih osoba koje im po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom nuđenja na prodaju „po povoljnim cijenama“ raznih predmeta i usluga, a od osoba koje se predstavljaju kao djelatnici različitih ustanova ili tvrtki trebaju zatražiti službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice.

„Posebno budite oprezni ukoliko netko traži vaše osobne podatke - osobni podaci su zakonom zaštićeni i može ih prikupljati samo ovlaštena osoba uz vaš pristanak“, a ukoliko posumnjate u namjere posjetitelja, odmah obavijestite policiju na broj 192, poručuju iz Sisačko-moslavačke policijske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:20