SNIJEG I POLEDICA

Prevrnuo se autobus kod Sinja, petero ozlijeđenih

Vrba, Muc, 270110.U mjestu Vrba pokraj Muca doslo je do prometne nesrece kada je vozac Prometovog autobusa izgubio nadzor nad vozilom i sletio sa ceste.U autobusu je bilo 10 putnika od kojih je dvoje teze, a troje lakse ozlijedjeno.Svi ozlijedjeni su zbrinuti u Domu zdravlja u Mucu te su potom prevezeni u splitsku bolnicu na daljnu obradu.Na fotografiji: prevrnuti Prometov autobus.Foto: Ante Cizmic / CROPIX
 Ante Cizmic / CROPIX

SINJ - U srijedu oko 13.15 došlo je do teške prometne nesreće nedaleko od Vrbe, izvijestila je Policijska uprava Splitsko-dalmatinska. Na bok se prevrnuo Prometov autobus u kojem je u trenutku nesreće bilo 10 putnika.

Petero je putnika ozlijeđeno, no srećom nema smrtno stradalih.

U razgovoru s liječnikom Hitne medicinske pomoći, jedinice Muć, dr. Sinišom Radišićem, koji je prvi stigao na mjesto nesreće, doznali smo kako su dvojica putnika lakše ozlijeđena, dvoje pak teže, a vozač autobusa Ivan K. je u stanju šoka, bez vidljivih ozljeda.

- Srećom, nitko nije vitalno ugrožen, sve smo obradili u ambulanti Muć, ali preventivno su prevezeni u KB Split, kazao je dr. Radišić.

Božena Š. je zadobila trzajnu ozljedu vrata i lom desnog ramena, Dario Z. je ozlijedio vilicu, a Ante S. ima također trzajnu ozljedu vrata i glave. Krešimir G. je zadobio jak udarac u glavu, ima vidljivu porezotinu, a po riječima njegove supruge – djelovao je jako dezorijentirano.

Kako policijski očevid još uvijek traje uzrok nesreći nije poznat. Pretpostavlja se kako je krivac – poledica.

- Vozač nije vozio brzo, rekao mi je da je cesta bila puna leda, zanijelo ga je i upao je u kanal, kazao je Igor Vitić, direktor Prometa.

Po riječima ostalih putnika cijelo vrijeme puta ih je pratila kiša i povremeno snijeg, a cesta je bila skliska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:32