STRAVA U BARANJI

PRIJETI MU GODINU DANA ZATVORA Vilama zatukao haskija jer mu je ušao u dvorište

 Profimedia, Alamy

Godinu dana zatvora prijeti 27-godišnjem A. O. iz Belog Manastira koji je u ponedjeljak na zvjerski način usmrtio psa pasmine haski, kojega je zatekao u dvorištu svoje obiteljske kuće. Sve se odvilo vrlo brzo i brutalno.

Mladić je u jednom trenutku vidio psa da mu hoda po dvorištu, a navodno se posljednjih dana nekolicina građana koji žive u Osječkoj ulici žalila kako im je isti pas nekoliko puta ulazio u dvorišta i napadao domaće životinje koje uzgajaju, posebno kokoši. Ugledavši haskija u dvorištu, 27-godišnjak je istrčao iz kuće i počeo ga tjerati, a životinja se uplašila i dala u bijeg, no s obzirom na to da je riječ o većem psu teškom oko 30-ak kilograma, bježeći je zapeo u otvoru na ogradi kroz koji je vjerojatno i ušao u tuđe dvorište. Nesretna životinja više nije mogla ni naprijed ni nazad, a vlasnik kuće uzeo je vile i počeo njima brutalno udarati psa po glavi i tijelu.

Zadao mu je više udaraca i pas je umro. 27-godišnjak vilama nije ubadao psa, nego ga je tukao tupim dijelovima oruđa. Informacija o uginuću psa vrlo brzo je došla do njegova vlasnika, koji živi nedaleko od kuće u čijem se dvorištu incident dogodio, pa je pozvana policija, koja je nakon kriminalističkog istraživanja podnijela pred Općinskim državnim odvjetništvom kaznenu prijavu protiv 27-godišnjaka zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja, za što je predviđena kazna do godine dana zatvora. Pas je prevezen u Veterinarsku stanicu u Belom Manastiru, odakle će biti premješten u Vinkovce, jer su njegovi vlasnici zatražili obdukciju tijela, kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Neslužbeno doznajemo da bi i vlasnik psa, koji je inače bio uredno čipiran i cijepljen, mogao dobiti prekršajnu prijavu zbog ostavljanja psa bez nadzora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:23