SLUČAJ MATEKOVIĆ

“Prijetili su mi u poruci da u policiji nikoga ne prepoznam”

Nastavljeno je suđenje Ivanu Ici Matekoviću (46), jednom od otmičara sina generala Vladimira Zagorca
Ivan Mateković
 Ranko Suvar / HANZA MEDIA

Svjedočenjem J. K. (35), zaposlenice Erste banke, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje Ivanu Ici Matekoviću (46), jednom od otmičara sina generala Vladimira Zagorca. Matekovića se tereti za kazneno djelo sprečavanja dokazivanja odnosno da je slanjem jezivih poruka preko Viber aplikacije svjedocima višemilijunske prevare, htio pomoći Valentinu Živkoviću da digne oko 4 milijuna kuna s računa Supersporta.

- Sjećam se događaja iz lipnja 2017. Trebala sam prepoznati osobu kojoj sam ranije kao djelatnik Erste banke isplatila poveći iznos novca. Prije toga, preko Vibera, s meni nepoznatog i mislim stranog broja mobitela dobila sam poruku sadržaja ‘da neka ja nikoga ne prepoznam jer da me oni ne mogu zaštititi’. Nije mi bilo ugodno zbog te poruke.

Među pokazanim osobama u policiji nisam prepoznala osobu kojoj sam isplatila novac. Muškarac koji je došao u banku na glavi je nosio šiltericu, a možda i sunčane naočale, ali se ne sjećam jesu li osobe koje su mi bile pokazane prilikom prepoznavanja na glavi imale šilterice. Meni je bilo bitno da policija uhvati osobu koja je u poslovnici podigla novac jer sam ga, prije svega, ja isplatila - ispričala je bankarica.

Na upit Matekovićeva odvjetnika Milka Križanovića ima li zaprimljena poruka veze s okolnošću neprepoznavanja osobe, svjedokinja je rekla da ne. U spis je potom Križanović priložio kopiju ugovora od 30. svibnja 2017. s tvrtkom Mobitelko elektronika, iz kojeg je vidljivo da je navedena tvrtka od Matekovićeve supruge kupila mobitel u koji je bila umetnuta srpska kartica s brojem s kojeg su dva dana kasnije poslane jezive poruke upozorenja. Služba organiziranog kriminaliteta je uvjerena, pak, da je Matekovićev broj mobitela bio u istom radijusu kao i lokacija srpskog broja, kada je mreža zabilježila njegovu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:51