POGINUO MUŠKARAC

'PRIŠLI SMO AUTU I UGLEDALI STRAŠAN PRIZOR' Otkrivene okolnosti tragedije kod Drniša: Prevozio plinsku bocu, pripalio cigaretu i izazvao eksploziju

Ilustracija
 CROPIX

Nakon obavljenog policijskog očevida, utvrđene su okolnosti pod kojima je u prometnoj nesreći u ponedjeljak u mjestu Ružić kod Drniša, poginuo 41-godišnji muškarac M. Blažević iz Dicma, mjesta kod Sinja.

- Do nesreće je došlo kada je 41-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Volkswagen Bora splitskih registracija, krećući se državnom cestom D-56, iz smjera Splita prema Drnišu. Prilikom paljenja cigareta, uslijed istjecanja plina propan-butan iz kuhinjske boce koja se nalazila na zadnjem sjedištu vozila, došlo je do eksplozije unutar vozila. Uslijed toga automobil je izletio izvan kolnika , udario u stablo te se zaustavio. Po nalogu Županijskog državno odvjetništva tijelo nesretnog detalja prevezeno je na Odjel patologije šibenske bolnice radi obdukcije – izvijestili su iz šibenske policije.

Premda se u policijskom priopćenju navodi da se nesreća dogodila u ponedjeljak u 16,18 sati, mještani Ružića tvrde da se tragedija dogodila tog dana u jutarnjim satima.

- Već od deset sati ujutro stao je bijeli Volkswagen u grmlju, odnosno parkiran u hladovini podno krošnje jednog stabla. Svi mi koji smo ga vidjeli nismo toliko obraćali pažnju na njega, i ni slutili nismo da se dogodila tragedija Pretpostavljali smo da je vlasnik parkirao automobil u hlad te da je otišao brati šparoge ili da je netko iz Splita došao kupiti zemljište u Ružiću, pa ga otišao pogledati. Tek nešto iza 16 sati jedan naš sumještanin prišao je automobilu i ugledao strašan prizor, nakon čega je alarmirana policija – ispričao nam je mještanin Ružića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:49