POKUŠAO POBJEĆI

PRITVOREN NAORUŽANI DILER Pas 'Arie' nanjušio kokain u automobilu 59-godišnjeg Šibenčanina

Aria u akciji
 Nikolina Vuković Stipaničev / HANZA MEDIA

U Odjelu kriminaliteta šibenske Policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom iz Šibenika, osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Policijski službenici su u Šibeniku zatekli osumnjičenog s osobnim automobilom Honda Civic, šibenskih registracijskih oznaka, kada je ovaj vremešni Šibenčanin pri izlasku iz osobnog automobila odbacio smotuljak kokaina i pokušao pobjeći, zbog čega je uhićen. Zbog sumnje da posjeduje još droge, osim tih odbačenih 1,3 grama kokaina, zatražen je nalog za pretragu vozila i stana koje koristi osumnjičeni. Temeljem naloga Županijskog suda u Šibenik, uz uporabu službenog psa za detekciju droga „Arie“, pretražen je osobni automobil te je pronađeno i od osumnjičenog oduzeto još 60 grama kokaina.

Prilikom pretrage stana osumnjičeni je dragovoljno predao pištolj i osam komada pripadajućeg streljiva. Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je osumnjičeni pronađenu i oduzetu drogu posjedovao radi neovlaštenog stavljanja u promet, a pronađeno oružje i streljivo osumnjičeni je neovlašteno posjedovao.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku šibenske Policijske uprave, a protiv njega je podnijet i Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku, zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:24