ISTRAGA SE NASTAVLJA

PRIVEDENI ZBOG SUMNJE DA SU U SPLITU ZAPALILI MERCEDES OSUĐENOG SILOVATELJA PUŠTENI NA SLOBODU Bešlić je vozilo kupio četiri dana prije paljevine

 Josko Supic / CROPIX

Dvojica mladića, koje je policija odmah privela nakon što je zapaljen Mercedes koji koristi Lenko Bešlić (osuđen za silovanje djevojke i međunarodnu prostituciju te prijevare sa zemljištem), puštena su na slobodu jer nemaju veze s tim kaznenim djelom, piše Slobodna Dalmacija.

Riječ je o I.M. (31) i I.B. (35) iz Splita, koji su stari znanci policije po nasilničkom ponašanju i imovinskim kaznenim djelima.

Zatekli su se u blizini zapaljenog Mercedesa koji je izgorio 4. svibnja oko 3 sata u Stepinčevoj ulici u Splitu. I.B je prije tri godine bio žrtva propucavanja, a počinitelj nije pronađen.

Očevidom je utvrđeno da je Mercedes 350 S, star 14 godina, zapaljen jer je uzrok požara otvoreni plamen ili žar. Plamen je buknuo ispod motora i proširio se na unutrašnjost vozila uništivši je. Od visoke temperature eksplodirala su stakla. Šteta je totalna.

Dejan Majstorović Slobodnoj Dalmaciji je rekao da on nikad nije vozio taj automobil.

- Imate krive informacije. Mogu samo reći da sam posredovao u prodaji tog Mercedesa Bešliću i da to nije onaj Mercedes u koji sam ulazio kad je u Rendićevoj ulici lani pucano na mene, niti sam auto koji je sad izgorio ikad vozio - kaže mladić.

Vlasnik vozila je i dalje Zagrepčanin N.G. (35), a doznaje se da ga je Bešlić kupio 30. travnja, četiri dana prije nego što je vozilo zapaljeno.

Policija istražuje motiv paleža, kao i motive paleža Passata u Solinu u vlasništvu Željka Ljubičića, HDZ-ova solinskog gradskog vijećnika i šefa “Mirovinskog” u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:47