OBJAVLJENI DIJELOVI PRESUDE

PROCURILI DETALJI UBOJIČINE KRIMINALNE PROŠLOSTI Dok je majka čuvala stražu, Filip Zavadlav krao je iz crkve...

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 13.01.2020. u 14:34

Facebook

Filip Zavadlav

Filip Zavadlav, osumnjičeni za trostruko teško ubojstvo u Splitu, osuđen je s majkom prije pet godina na splitskom Općinskom sudu za dvije krađe po splitskim crkvama, od kojih je jedna ostala u pokušaju.

Filip je dobio godinu dana uvjetno s rokom kušnje, a majka godinu dana također, s tim da joj je dan rok kušnje od četiri godine. Na presudu se nisu ni žalili, piše Dalmatinski portal.

U presudi se navodi da je u noći na 13. ožujka 2014. Filip Zavadlav provalio u Kršćansku proročansku crkvu Maranatha u Paraćevoj te ukrao 1100 kuna, dvije digitalne video kamere i diktafon, ukupne vrijednosti 11 tisuća kuna. Majka je čuvala stražu. 

Samo četiri dana kasnije provalio je u Evanđeosku pentekostnu crkvu Radosna vijest u Ulici Kneza Mislava. Ništa nije uzeo jer je domarka čula buku pa su pobjegli.

Dalmatinski portal navodi i kako je osuđen i za krađu bicikla u prizemlju zgrade u Stepinčevoj ulici.

Osim za krađe, splitski Općinski sud mu je sudio i za prikrivanje, odnosno, kupovinu stvari za koju je znao da je ukradena. Radilo se o biciklu od 200 kuna. Za to je osuđen na uvjetnu kaznu od tri mjeseca zatvora s rokom kušnje od godinu dana.   

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo