'TETURAVI' BICIKLIST

PROLJEĆE I ALKOHOL UDARILI IM U GLAVU Biciklist nepomično ležao na cesti. Hitna i policija ulovili se za glavu kad je puhnuo u uređaj...

Sam koji sat kasnije, na drugom dijelu Podravine, zaustavljen je još jedan 'teturavi' biciliklist, također rekoder
Ilustracija
 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Čak četiri promila napuhao je jučer biciklist (54) kod Koprivnice kojeg su prolaznici oko 9.30 sati zatekli kako nepomično leži na biciklističkoj stazi u prigradskom naselju Kunovec Bregu.

Samo koji sat kasnije, u Virju kod Đurđevca, policija je u redovnoj kontroli prometa zatekla muškarca (53) kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola od 3,2 promila.

Ovogodišnji rekorder s četiri promila odmah je zbrinut u koprivničkoj bolnici, gdje su mu utvrđene lakše ozljede. No, zadržan je na odjelu kako bi se do kraja oporavio od goleme količine alkohola koju je unio u sebe.

Policija nije sigurna je li vozio ili gurao bicikl, pa zasad nije poznato hoće li biti prekršajno prijavljen za vožnju u (pre)pijanom stanju. Za razliku od virovskog 'teturavca' koji je u policiji zadržan do danas ujutro i već je zaradio prekršajni postupak.

- Stiglo je proljeće i u prometu je sve više biciklista. Ovim putem još jednom skrećemo pozornost na ovakve neodgovorne slučajeve koji mogu završiti s ozbiljnim posljedicama - upozorili su danas u koprivničkoj Policijskoj upravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:54