PODEBLJI DOSJEI

PRONAŠLI GA U STANU U VAROŠU IZBODENOG TRBUHA Otkrivamo tko je teško ozlijeđeni muškarac; Policija diže kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva?

 
Ilustracija
 CROPIX

Muškarac uboden u trbuh u petak poslijepodne u Kamenitoj ulici u splitskom Varošu je V. B. (62), otprije poznat policiji kao ovisnik, preprodavač heroina i trgovac oružjem, piše Slobodna Dalmacija. Nakon dolaska službenih osoba kazao je kako se sam ozlijedio, a u stanu je zatečena 29-godišnjakinja koja je odvedena na ispitivanje te maloljetno dijete.

Unatoč njegovoj priči o samoranjavanju, kriminalističko istraživanje je usmjereno na obiteljsko nasilje pošto ima svjedoka kako je ubodu prethodila svađa.

Kako saznajemo, V. B. je hospitaliziran u KBC Split i nalazi se van opasnosti po život. Nakon utvrđivanja svih okolnosti državno odvjetništvo i policija procjenit će hoće li ići s procesuiranjem 29-godišnjakinje te za koje kazneno djelo. U verziji najgoroj po nju ići će kaznena prijava za pokušaj ubojstva.

Stanovnici okolnih ulica navikli su na probleme pošto u tom dijelu stanuje više osoba s podebljim kaznenim dosjeima te sa stažom od preko 20 godina u konzumiranju i dilanju opijata.

- Vraćao sam se kući oko 17 sati kada sam na raskrižju Milićeve i Križeve vidio policiju. Kada sam došao malo bliže vidio sam u ulazu u kuću na početku Kamenite još jednog policajca kako razgovara s ljudima. Odmah sam pretpostavio da je bio problem kod jednoga ili drugoga staroga poznanika policije koji tu žive – priča nam uznemireni Splićanin.

Susjed V. B. nam je kazao kako ga je viđao s mlađom ženskom osobom u posljednje vrijeme, ali mu nije poznato jesu li živjeli zajedno.

Veza V. B.-a i dvostruko mlađe partnerice svima koji poznaju njegov životopis nije neobična. Naime, sudilo mu se i za dilanje kad je heroin prodavao Želiti Tomić s kojom je kasnije bio u vezi u čemu ih nije spriječila činjenica da je 30 godina mlađa od njega. U početku je ona dolazila po heroin u Split, a kad su postali intimni, slao joj je pakete s drogom i ljubavnim porukama na Korčulu. Želita je poznata kao krunska svjedokinja protiv Jakše Cvitanovića Cvika, osuđenog korčulanskog narkobosa.

V.B. je također osuđen na dvije godine zatvora jer je na predjelu Pujanki uhićen s pet PVC vrećica u kojima je bilo 5,3 grama heroina koji je dilao na splitskom području. U njegovu stanu u Kamenitoj ulici, nađeno je tada još šest vrećica s ukupno šest grama heroina, 19 tableta heptanona i 17 tableta dijazepama te hrpa deviza i kuna. Priznao je kako je imao drogu, ali za osobnu upotrebu.

V.B. se 2015. godine prebacio na trgovinu oružjem te je uhićen zbog dilanjea veće količine oružja i eksploziva. S njim su uhićena još dvojica, a prijavljeni su jer su na širem području Splita držali veće količine pušaka, bombi, pištolja, strojnica, streljiva i eksplozivnih tvari. Jedan od kupaca je za sto eura uzeo tri bombe M-52. Nakon njega je po ilegalnu robu došao prikriveni istražitelj koji je od V.B. i suučesnika kupio oružje i eksploziv.

Za događaj u Varošu iz PU splitsko-dalmatinske su obavjestili javnost u najkraćem roku, ali su izašli tek sa osnovnim podacima: oko 16 sati zaprimljena je dojava o svađi u stanu na predjelu Varoš u Splitu. Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja, gdje su zatekli ozlijeđenog 62-godišnjaka, kojem je pružena liječnička pomoć. Utvrđeno je da ima tešku ozljedu trbuha. Ženskoj osobi u dobi od 29 godina, koja je također bila u stanu, ponuđena je liječnička pomoć, koju je odbila. U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja.

Nakon toga je obavješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu koje će rukovoditi daljnjim postupanjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:04