SLUČAJ TOMAŠEVIĆ

PROTIV POŽEŠKOG ŽUPANA PODIGNUTA OPTUŽNICA Terete ga da je suprugu zlostavljao dvije godine: Vrijeđao ju je, prijetio joj, hvatao je za vrat, šamarao

Alojz Tomašević
 Vlado Kos / HANZA MEDIA

Protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića požeško Općinsko državno odvjetništvo je 29. prosinca 2017. podiglo pred nadležnim sudom optužnicu, objavio je DORH, ne navodeći županov identitet, već samo da je riječ o 56-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Optužnica je podignuta zbog obiteljskog nasilja, odnosno zbog 'počinjenja kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179.a Kaznenog zakona/11 i kaznenog djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 2. u vezi članka 117. stavak 1. KZ/11.'

- Okrivljeniku se stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaži svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom istovremeno ju rukama hvatao za vrat i pljuskao čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva. Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da ju tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu, navodi DORH u priopćenju.

O obiteljskom nasilju u obitelji Tomašić njegova supruga Mara progovorila je prije nekoliko mjeseci, a unatoč političkom pritisku župan je odbio podnijeti ostavku, čak i nakon nekoliko poziva samog premijera Andreja Plenkovića da to učini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:48