NOVI DETALJI

PRVA ŽRTVA NAPADA PODIVLJALOG PSA PROGOVORILA ZA JUTARNJI 'Mislim da pas nije agresivan, ali očito ga je nešto jako uznemirilo'

 
 Facebook

- Ne bježim od odgovornosti. Vlasnik psa je moj dečko koji je u inkriminirano vrijeme spavao. A kako imamo radove u kući, išla sam baciti smeće. I u tom trenutku pas se probudio i izjurio na ulicu. Trčala sam za njim kao luda po stepenicama. To vam je kod Kaskada, vrlo zbunjujući teren koji on ne poznaje. Nakon čega se zaletio u ljude. Prestavljena sam bila - ispričala je za Jutarnji list Tamara T. (45), žena koja je kazneno prijavljena za dovođenje u opasnost života i imovine jer je pas kojeg je trebala držati pod nadzorom, pobjegao joj te ugrizao četiri osobe a petoj poderao odjeću.

- Cijelo vrijeme sam ga dozivala, a kad sam ga sustigla, ljudi su mene počeli vrijeđati. Svi smo se zapravo prepali. Meni je najiskrenije žao što se to dogodilo. Vjerujte, pas nije divlji. Star je tri godine otprilike i vrlo je umiljat. Samo spava i jede i voli da ga se mazi. Znam, nakon ovog događaja teško je udarit kontru i stati u njegovu obranu. Trenutno je u Dumovcu, a inspektor mi je rekao da će ga najvjerojatnije uspavati. K sebi od tuge ne mogu doći jer onaj prizor kaosa, krvi i panike je bio užasan - priča još djevojka vlasnika psa.

Obzirom da je policija izvijestila da je u kobno vrijeme bila pod vidnim utjecajem alkohola, pitali smo ju je li pijana bila.

- Nisam pila. Jer dečko i ja već tri dana smo prehlađeni, na Ketonalima. Odbila sam alkotest pa su mi rekli da sam automatski 'pijana', a kad sam htjela ponovni test, rekli su da je već prekasno. Ne bježim od odgovornosti. Znam da će zvučati kao floskula, ali pas je izjurio na cestu i nikada ga nisam šetala bez uzice. On je ona vrsta lijenog psa kojem paše toplina doma. Prava je maza - zaključila je za Jutarnji 45-godišnjakinja dodavši da je zbog svega vlasnik psa završio kod doktora jer mu je pozlilo.

Nakon napada razgovarali smo i sa S.K. (64) koja je bila prva žrtva napada cane corso. Srećom, ta gospođa nije bila teže ozlijeđena...

- Ja sam se penjala stepenicama prema Ksaveru. Negdje na 3. razini ta mlada gospođa je sjedila na stepenicama, a taj crni pas je skakao oko nje. Najprije mi je skočio na leđa i odgurnuo me, a zatim me počeo ustima hvatati za obje ruke, Međutim, nije se radilo o jakim ugrizima već se činilo kao da se pas igra. Čitavo to vrijeme gospođa je i dalje sjedila u pozi zombija na stepenicama i uopće nije reagirala. Pas je zatim zubima uhvatio igračku koju imam na ključevima i ja sam je pustila da bi on zatim ubrzo ispustio igračku iz ustiju. Tek tada je gospođa reagirala te dva puta ustajala sa stepenica i dva puta padala. Pas je odjurio dalje a ona je krenula za njim govoreći 'Ja ću se onesvijestiti, ja ću se onesvijestiti'. Premda me grizao za ruke, čini mi se da pas nije agresivan, ali je zbog nečega bio jako uznemiren. Radilo se o jednom mladom razigranom psu koji je zbog nečega postao jako uznemiren. Moguće je da je pokušao zaštititi svoju gazdaricu kojoj očigledno nije bilo dobro', rekla nam je S.K.

Premda pas nije ozlijedio našu sugovornicu, nakon incidenta je otišao na donju etažu, gdje je počeo napadati ljude. Vlasnica psa je navodno uznemireno vikala 'Oto Oto', kako se pas zvao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:59