POLICIJA ISTRAŽUJE

PSIHIJATAR KOJI JE UPOZORIO NA OPASNE SAVJETE IVANA PERNARA PRIJAVIO PRIJETNJE 'Tražim zaštitu policije, a Pernarovu stranicu ću prijaviti Facebooku'

 Dragan Matic / CROPIX

Zagrebačka policija provodi istragu zbog prijetnji na društvenim mrežama, temeljem kaznene prijave 53-godišnjeg muškarca, a prema medijskim navodima, prijavu je podnio dr. Herman Vukušić, koji je nedavno upozorio javnost na opasne tzv. 'zdravstvene savjete' saborskog zastupnika Ivana Pernara, a prijetnje mu je uputio netko od Pernarovih simpatizera.

Iz Policijske uprave zagrebačke priopćeno je da je srijedu prijepodne 53-godišnji muškarac došao u službene prostorije PU i, zbog upućenih mu prijetnji, podnio kaznenu prijavu protiv, u tom trenutku, nepoznatog počinitelja.

- Kako je naveo, prijetnja je izrečena putem društvenih mreža nakon njegovog gostovanja u televizijskoj emisiji. Osoba koja se dovodi u svezu s počinjenjem navedenog kaznenog djela trenutno se nalazi u službenim prostorijama PU zagrebačke i nad njim policija provodi kriminalističko istraživanje - navodi se u priopćenju.

Ugledni psihijatar dr. Herman Vukušić s KBC-a Zagreb - Rebro, nedavno je upozorio da saborski zastupnik Živog zida Pernara daje nestručne zdravstvene savjeta u borbi protiv gripe i depresije koje dijeli na društvenim mrežama.

Dr. Vukušić je danas na svome Facebook profilu objavio kako je u utorak navečer, nakon gostovanja u emisiji RTL Direkt dobio prijetnju smrću.

- Nisam niti izišao iz studija RTL televizije, gdje sam u utorak navečer gostovao u RTL Direktu kod Zorana Šprajca u povodu 'doktora Pernara', koji je počeo preko Facebooka ordinirati svoju univerzalnu terapiju za sve bolesti putem C vitamina, a na njegovoj stranici već je izišla objava stanovitog M. K. koji pita: 'Je li moguće da metak kalibra 7.65 može riješiti ove sto ismijavaju poštenog čovjeka Ivana", napisao je Vukušić na svom Facebook profilu.

Dr. Vukušić je najavio kako će za sebe i svoju obitelj zbog sporne objave tražiti zaštitu policije, a da će Facebook stranicu Ivana Pernara zbog prijetnji i mržnje prijaviti upravi Facebooka.

U PU zagrebačkoj nisu mogli do završetka kriminalističkog istraživanja, potvrditi je li riječ o ispitivanju osobe koja je osumnjičena za prijetnje dr. Vukušiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:49