UHIĆENA TRI POLICAJCA

PU GOSPIĆ Opraštali prekršaje u zamjenu za građevinske radove, iće i piće

GOSPIĆ Ličko-senjski policajci uhitili su trojicu djelatnika te Policijske uprave i još trojicu građana s područja Gospića, Otočca i Zadra koje se sumnjiči za više kaznenih djela, zloporabe položaja i ovlasti te primanja i davanja mita.

Svi su oni privedeni u zagrebačku Policijsku upravu, rekla je za Hinu glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević.

Nakon kriminalističke obrade u policijskom USKOKU tijekom dana odlučit će se o daljnjem postupku, izjavila je glasnogovornica.

Prvoosumnjičeni 47-godišnji policijski službenik sumnjiči se da je na zahtjev četvrtoosumnjičenog 51-godišnjeg policijskog službenika i trećeosumnjičenog 42-godišnjaka iz Otočca od drugoosumnjičenog 32-godišnjeg policijskog službenika zatražio nesankcioniranje prometnih prekršaja trećeosumnjičenom 42-godišnjaku iz Otočca, na što je drugoosumnjičeni i pristao.

Istom prilikom mu je 42-godišnjak ponudio mito u vidu izvođenja građevinskih radova na uređenju okućnice i priključku vodovodne mreže, te besplatne konzumacije jela i pića, koje je on prihvatio.

Prvoosumnjičeni se također sumnjiči da je posredstvom petoosumnjičenog 26-godišnjaka iz Gospića zlouporabio svoju ovlast, na način da je 30 lipnja 2014. propustio sankcionirati utvrđeni prometni prekršaj šestoosumnjičenog 57-godišnjaka iz Zadra, za što je zatražio i prihvatio obećanje mita u vidu isporuke ogrjevnog drveta, višestruko iskazavši interes i ustrajnost za dobivanjem obećanog mita.

Prvoosumnjičeni se sumnjiči da je počinio kaznena djela trgovanja utjecajem, zlouporabu položaja i ovlasti, te primanja mita, drugoosumnjičeni se sumnjiči da je počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i primanja mita, trećeosumnjičeni se sumnjiči da je počinio kaznena djela davanja mita i davanja mita za trgovanje utjecajem, četvrtoosumnjičeni se sumnjiči da je počinio kazneno djelo pomaganja u davanju mita za trgovanje utjecajem, petoosumnjičeni se sumnjiči da je počinio kaznena djela davanja mita i poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, a šestoosumnjičeni se sumnjiči da je počinio kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Protiv svih osumnjičenika je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena kaznena prijava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:50