KAZNENO PRIJAVLJEN

PULJANIN SUSJEDIMA PRIREDIO VIŠE STOTINA NEUGODNOSTI Svako malo u njihovo ime, ali bez njihova znanja, naručivao pakete koje treba platiti pouzećem...

Ilustracija
 Kacper Pempel / REUTERS

Koristeći email i kućnu adresu svojih susjeda, četrdesettrogodišnji Puljanin preko interneta je naručio između 400 i 500 paketa, koji su potom stigli na njihovu adresu, piše Glas Istre.

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave istarske dovršili su u četvrtak kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom i utvrdili sumnju da je počinio kaznena djela računalnog krivotvorenja i nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Utvrdili su da je osumnjičeni u razdoblju od listopada 2018. do ožujka 2019. godine, u Koparskoj ulici u Puli putem interneta naručivao razne predmete koje se trebalo platiti pouzećem. Pritom je koristio osobne adrese elektroničke pošte, kućni telefonski broj i kućnu adresu svojih susjeda, a u komunikaciji se prilikom kupnje služio njihovim imenima. Protivno zakonskim propisima koristio je osobne podatke fizičkih osoba i krivotvorio računalne podatke. Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, navodi Glas Istre.

U ovom trenutku nije poznato zašto je Puljanin to napravio jer se tim potezima nije materijalno okoristio, a nije ni napakostio susjedima jer su paketi vraćani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:11