NESTANAK KOD KORNATA

RANO JUTROS NASTAVLJENA POTRAGA ZA NESTALIM RIBAROM Pronađen brod, ali ne i 60-godišnji Šibenčanin. U potragu se uključili HGSS, policija, kapetanija

 
Ilustracija
 Tonči Plazibat / CROPIX

>>> NOVO 11:05 Do 11 sati u nedjelju, velika potraga na moru u kornatskom arhipelagu za nestalim 60-godišnjim ribarom iz Šibenika nije, nažalost, dala rezultata. Uz dva broda Lučkih kapetanija Šibenika i Zadra, dva plovila šibenske Pomorske policije te čamca rendžera Nacionalnog parka Kornati, u potragu se uključio i helikopter HRZ-a iz Divulja. Od ranih jutarnji sati akvatorij pretražuju i timovi HGSS-a koristeći dron s termovizijskom kamerom.

- Intenzivno se pretražuje i akvatorij zapadnog dijela murterskog mora i južno od otoka Pašmana. More je hladno, temperatura je samo 12 stupnjeva. U takvim uvjetima, kako vrijeme prolazi, mogućnost preživljavanja u moru sve je manja. Nadamo se da se 60-godišnji muškarac uspio negdje dokopati kopna, da je uspio izaći na neki otočić ili hrid. Stoga smo u potrazi fokusirani na tu mogućnost - kazao je šibenski lučki kapetan Robert Baljkas.

------------------------

U nedjelju nakon svitanja, nešto iza šest sati, nastavljena je intenzivna potraga za 60-godišnjim ribarom iz Šibenika koji je u subotu poslijepodne nestao u arhipelagu Kornata, doznajemo u Županijskom centru 112 i u Operativno-komunikacijskom centru PU šibensko-kninske.

Nakon što je sinoć u 19 i 30 sati prekinuta zbog mraka, potraga za nestalim ribarom je nastavljena, a u nju su uključena plovila šibenske Lučke kapetanije i Pomorske policije Šibenik i Zadar s pripadnicima HGSS-a Šibenik.

Sinoć, pak, u 18,35 sati na hridima otoka Sita pronađen je gumeni čamac, a 60-godišnjem Šibenčaninu izgubio se svaki trag.

Inače, on je u subotu oko 12 sati iz Murtera preko Proverse gumenjakom zaplovio prema Kornatima. Kako se nije javljao na mobitel, obitelj je u 15 i 55 sati alarmirala relevantne službe, te je odmah pokrenuta potraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:10