ODLUKA

RASPISANA MEĐUNARODNA TJERALICA ZA IVICOM TODORIĆEM Traži se donedavni šef Agrokora: Sumnja se da je malverzacijama stekao više od milijardu kuna

Zagreb, 231213.
Sjediste Agrokora.
Trg Drazena Petrovica.
Potpisivanje sponzorskog ugovora izmedju Agrokora i Hrvatskog nogometnog saveza.
Ugovor su pred brojnim novinarima potpisali Davor Suker i Ivica Todoric.
Na fotografiji:Ivica Todoric.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu u popodnevnim satima u subotu raspisalo je međunarodnu tjeralicu za Ivicom Todorićem.

- Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, u okviru poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti, a slijedom rješenja Županijskog suda u Zagrebu o određivanju istražnog zatvora protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, sukladno čl. 566 ZKP-a izdalo tjeralicu protiv tog prvookrivljenika, potvrdila nam je glasnogovornica Državnog odvjetništva Martina Mihordin.

- Daljnje radnje po izdanoj tjeralici provodi policija sukladno zakonskim odredbama, rekla nam je Mihordin.

Kao što je poznato, donedavni šef Agrokora jedini je od ukupno 15 osumnjičenika u aferi Agrokor kojemu je sudac istrage Zoran Luburić odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke. On je hrvatskom pravosuđu nedostupan, a pretpostavlja se da boravi u Londonu.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo istragu protiv Todorića i ostalih 14 osumnjičenih pokrenulo je zbog sumnje u nezakonito pribavljanje milijardu i 142 milijuna kuna.

Izdvajamo