PLJAČKA KOMBIJA

RAZOTKRIVEN MISTERIJ NAPUŠTENOG KOVČEGA U GARAŽI U SESVETAMA Policija sumnja da je Vrbatova banda odradila još jednu veliku pljačku u Zagrebu!?

 
 CROPIX

Kovčeg u kojem je prenošen novac iz opljačkane pošiljke nađen je u jednoj garaži u Sesvetama. Nije nasilno otvaran i sinoć je otvoren u sjedištu krim policije u Heinzlovoj ulici, nakon što su pribavljeni odgovarajući nalozi.

Sve to učinjeno je kako bi se poštivala procedura, ali i kako ne bi došlo do uništenja novčane pošiljke od 320.000 kuna prevoženih u dostavnom vozilu Mediteran Securityja koje je u ponedjeljak ujutro bilo meta pljačkaša.

Policija i dalje šuti i ne iznosi sve pojedinosti o spektakularnoj pljački zaštitarskog kombija Mediteran Securityja u ponedjeljak ujutro u Ulici grada Gospića i još spektakularnijeg uhićenja peteročlane bande, koja je u pola minute i uz prijetnju automatskim puškama prisilila vozača da im otvori prostor u kojem je bio novac i preda ga u kovčegu.

Željko Vrbat (54), Romeo Tole (44), Branislav Kovačević (32), Denis Šagud (40) i Jasmin Mujkić (29) u međuvremenu su rješenjem suca istrage u pritvoru, a u interesu istrage ni branitelj prvookrivljenog Željka Vrbata, Milko Križanović, nije bio rječitiji o činjenicama koje terete njegova branjenika, kao i o dokazima koje je prikupila policija. Nije nam odgovorio ni na pitanje je li Vrbat iznosio obranu ili se u tužiteljstvu branio šutnjom. Hoće li se širiti krug osumnjičenih i eventualno proširivati istraga i na neke druge oružane pljačke, zasad je neizvjesno, no kako smo neslužbeno doznali, policija istražuje je li “Vrbatova ekipa” nedavno počinila i razbojstvo nad novčanom pošiljkom kod Erste Banke u Lučićevoj ulici.

Prema onome što je dosad ustanovilo tužiteljstvo, prepad na kombi Mediteran Securityja dogovoren je tijekom prosinca. Policija sumnja da su se neutvrđenog dana tijekom prosinca dogovorili zajednički odraditi razbojništvo pa su od nepoznate osobe nabavili Audi A6 na koji su stavili nepripadajuće njemačke tablice. Mujkić je u ponedjeljak u Passatu Sesvećanina L. K. pratio zaštitarski kombi s novcem koji je išao iz banke Budakovom ulicom prema Ulici grada Gospića. Nakon što su presreli dostavno vozilo u 7.45 sati i pod prijetnjom oružja oteli kovčeg s novcem, Audijem A6 koji je vozio Vrbat odvezli su se na Radničku 282, gdje je Vrbat predao torbu M. J. tražeći od njega da je spremi i pričuva, a M. J. im je ustupio Golf za daljnji bijeg.

No, dok su bježali prema Petruševcu, uočio ih je policajac u civilnoj Škodi i pokušao zaustaviti palicom “STOP policija”. Zaprijetili su i njemu, ali je policajac u međuvremenu alarmirao kolege, pa su dignuti “specijalci”, interventna policija, ali i helikopter. Pljačkaši su uhićeni u Jelkovcu nakon polusatne potjere. I dalje se istražuje je li osim spomenute petorke bilo još osoba koje su bile uključene u pljačku kombija Mediteran Securityja. Ostala je potpuno nejasna uloga M. J. iz Petruševca koji je, prema službenom priopćenju DORH-a, od pljačkaša uzeo torbu s neutvrđenim sadržajem i dao im svoj Golf za daljnji bijeg od policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:43