UKRAO PLINA ZA 30.000 KN

RAZOTKRIVENA METODA PREVARE KAKVA SE DOSAD RIJETKO VIĐALA Penzioner iz Koprivnice dosjetio se kako usporiti plinomjer, stigla mu kaznena prijava

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 17.01.2019. u 00:00

Zagreb, 150112.
Ilustracija za poskupljenje plina.
Cijena plina sa svim troskovima u Hrvatskoj se, ovisno o gradu, krece od 2,75 kn po metru kubnom do 3 kune i jedanaest lipa i najniza je u regiji. Do 2014. - 2015. godine cijenue plina se trebaju uskladiti sa zakonima koji funkcioniraju na europskim trzistima pa ce doci poskupljenja plina.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongračić / CROPIX

Policija i poduzeće Koprivnica plin otkrili su prevaranta koji je posebnom metodom tijekom prošle godine uspio ukrasti plin vrijedan najmanje 30.000 kuna, javlja Podravski.hr.

Kako je priopćila Policijska uprava koprivničko križevačka, 'provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 70–godišnjak s koprivničkog područja od 1. siječnja do 31. prosinca prošle godine postavio magnet na plinomjer instaliran na kućnu plinsku instalaciju te uređaj nije registrirao stvarnu potrošnju plina'.

Time su poduzeća Koprivnica plin i Koprivnica opskrba oštećena za više desetaka tisuća kuna, a protiv muškarca policija je podnijela kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Inače, riječ je o dosad neviđenoj metodi krađe plina na koprivničkom području. Magnet koji se postavi na plinsko brojilo značajno usporava rad tog mjernog uređaja pa on na koncu prikazuje osjetno manju količinu potrošenih kubika od stvarne, navodi Podravski.hr.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo