KAŠIKARA POD AUTOM

Redar na udaru bombaša nakon oružanog sukoba u narodnjačkom klubu

Trogir, 060709.Na fotografiji je mercedes Vjekoslava Novaka, redara iz narodnjackog kluba Oaza iz Kastel Luksica, koji je odletio u zrak, jer je ispod njega bila podmetnuta rucna bomba.Foto: Gordana Dragan / EPEHA / CROPIX
 Gordana Dragan/EPEHA/CROPIX

SPLIT - Od pucnjave u narodnjačkom klubu Oaza u Kaštel Lukšiću, u svibnju ove godine, u kojoj je vlasnik Ante Grgić (30) ranio tri mladića, njegov sada već bivši redar Vjekoslav Novak (35) se svako malo mora osvrnuti preko ramena. Početkom srpnja je pred njegovom kućom u Trogiru pod Mercedes postavljena kašikara, da bi zadnjeg dana listopada netko u 4.30 ujutro propucao Ford Fiestu, kojem se u tom trenutku provezao raskrižjem u Planom, u smjeru Trogira.

Metak je prošao kroz desni dio blatobrana, policija je provela očevid, no nemaju mnogo dokaza. Još nisu riješili ni bombaški napad na Novakov Mercedes, pa su obje kaznene prijave i dalje adresirane na „nepoznatog počinitelja“. Vjekoslav Novak je pazio na red u Oazi kada je 2. svibnja oko 4 sata Tomislav Šoljić (24) iz Kaštel Novog pljusnuo gošću, mladu Kaštelanku.

Novak je s dvojicom kolega stao u obranu djevojke, a na njih su krenuli Šoljićevi prijatelji Mihael Barun (39) iz Kaštel Gomilice i Stipe Ivanda (28) iz Kaštel Kambelovca. Tučnjavu je pucnjavom prekinuo vlasnik lokala Ante Grgić koji je s dva metra udaljenosti iz pištolja Češka zbrojovka pogodio u leđa Baruna, Šoljića u potkoljenicu, a Ivandu je metak samo okrznuo po šaci.

Grgić je optužen za dvostruki pokušaj ubojstva i općeopasnu radnju. Šoljić je, pak, krajem listopada nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora zbog pokušaja teškog ozljeđivanja i iznuđivanja Alda Delića 2006. godine u kafiću Genscher, općeopasne radnje i sprječavanja policije u obavljanju dužnosti.

U društvu Ivice Vukorepe (27), osuđenog uvjetno zbog pokušaja iznude, porazbijao je lokal kako bi privolio vlasnika da ga zaposli kao redara. Zatim ga je triput probo nožem i zgazio na tlu, nekim čudom ga tek lakše ozlijedio. Šoljić se trenutno nalazi na odsluženju 8 mjeseci zbog nanošenja teških ozljeda, po presudi Općinskog suda u Splitu.

Nedugo nakon pucnjave u Oazi, dok je Ante Grgić bio u pritvoru, podmetnut mu je požar na plažnom objektu Bamboocha koji se nalazi u sklopu apartmana Medena u Segetu Donjem. Ni taj palež još nije rasvijetljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:39