UNATOČ ZABRANI

REKORDER KOD SISKA Vozio pijan pa odbio alkotest, a samo pola sata nakon što je izašao iz policije, ponovno je napravio prometni prekršaj

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 22.03.2019. u 15:20

HANZA MEDIA

Ilustracija

Samo pola sata trebalo je 47-godišnjaku iz Dvora da, nakon što je poslije 'otrježnjenja' pušten iz policijske postaje gdje je doveden jer je vozio pijan, ponovno napravi prometni prekršaj, ovoga puta zato što je opet sjeo za volan automobila iako mu je to zbog vožnje u alkoholiziranom stanju bilo zabranjeno.

Sisačko-moslovačka policija u petak je priopćila kako su u srijedu oko 18,30 sati u Dvoru zaustavili 47-godišnjaka koji je vozio "pod vidnim utjecajem alkohola", no on je odbio alkotest.

Odveden je u policijsku postaju na otrježnjenje, a izašao je idući dan, u četvrtak oko 6 sati.

Samo 35 minuta poslije on je, unatoč izrečenoj mu mjeri opreza zbog vožnje u alkoholiziranom stanju (zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije), ponovno zatečen za volanom istog automobila u mjestu Javoranj, na području Dvora.

Ovoga puta policija ga je uhitila i uz optužni prijedlog dovela na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku.

Kako je on odbio alkotestiranje, a u vožnji nije izazvao nesreću niti nekome napravio materijalnu štetu, policija mu nije bila obvezna razinu alkoholiziranosti utvrđivati slanjem ga na vađenje krvi, tako da nije poznato koliko je 'promila' imao.

Izdvajamo