PREKRŠAJI U PROMETU

REKORDER NA A3 PORSCHEOM JURIO PREKO 240 KILOMETARA NA SAT Za divljanje na autocesti dobio 5000 kuna kazne i jednomjesečnu zabranu vožnje

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 14.10.2019. u 15:09

Sibenik, 030419.
Na podrucju svih policijskih uprava u Hrvatskoj danas se provodi cjelodnevni nadzor kretanja brzine vozila. Akcija se provodi temeljem Plana organizacije TISPOL- mreze prometnih policija drzava Europe, 24-satni nadzor brzine na podrucju cijele RH i u preko 20 drzava clanica TISPOL-a. Brzina se mjeri u velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama.
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Nikša Stipaničev / CROPIX

Arhiva

 

S pet tisuća kuna kazne i mjesec dana zabrane vožnje kažnjen je 43-godišnjak iz Sjeverne Makedonije koji je uhvaćen dok je porscheom švicarskih registracija na autocesti Bregana - Zagreb - Lipovac jurio preko 240 kilomatara na sat, doznaje se u policiji.

Porsche iz pravca Zagreba, koji je 'snimljen' pri brzini od 243 kilometra na sat, slijedio je BMW za čijim je upravljačem također bio vozač iz Sjeverne Makedonije koji je vozio 229 kilometra na sat.

Dan ranije, u subotu, policija je zaustavila BMW njemačke registracije, kojim je iz smjera Lipovca 27-godišnji državljanin Njemačke, vozio brzinom od 215 kilometra na sat.

Zbog vožnje preko 200 kilometara na sat svoj trojici je izdan obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 5000 kuna, ali i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana, kažu u policiji.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo