POLICIJA JE UHVATILA

REKORDERKA NOĆI SIJALA KAOS PO ZAGREBU Vozačica s gotovo 2 promila alkohola demolirala tramvajsku stanicu pa s probušenom gumom jurila po tračnicama

 Niksa Stipanicev / Ilustracija / CROPIX

Zagrebačka policija je tijekom pojačanog nadzora u prometu noćas na području hrvatske metropole zabilježila ukupno 53 prometna prekršaja. Od toga su 13 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 16 prekršaja je počinjeno zbog nepropisne brzine, sedam zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i četiri prekršaja zbog uporabe mobitela tijekom vožnje, javlja PU zagrebačka i dodaje da su prilikom pojačanog nadzora najviše pazili na prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisnu uporaba mobitela u vožnji.

Najveća zabilježena koncentracija alkohola izmjerena je kod 32-godišnjakinje koja je upravljala automobilom dok je u organizmu imala 1,94 promila alkohola i sudjelovala u prometnoj nesreći na kolniku Avenije Marina Držića, javila je zagrebačka policija. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

Ona se prilikom neopreznog skretanja zabila u ogradu na Držićevoj, a nakon toga je skroz do raskrižja s Vukovarskom vozila tramvajskim tračnicama. Svjedoci su za 24 sata rekli da je vozačica navodno razgovarala na mobitel kad se sve dogodilo, a zbog nesreće koju je prouzročila došlo je i do kratkog zastoja tramvaja.

- Ljudi koji su bili u blizini su odmah uskočili u pomoć te je vozačica zamolila jednog od prolaznika da umjesto nje odveze auto sa tračnica, na što je prolaznik odgovorio da ne želi imati nikakvu odgovornost. Dok je bježala tračnicama u tom trenutku je naišla policija te ju je presrela na križanju Držićeve i Vukovarske, rekao je jedan od svjedoka nesreće za 24 sata, dok je drugi ispričao da je pijana vozačica nakon zalijetanja na tramvajsku stanicu izašla iz automobila i počela se smijati, a zatim je s probušenom gumom nastavila voziti po tračnicama sve dok je policija nije presrela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:28