ZELENI TRAG

RIBARI PRONAŠLI JOŠ JEDAN PAKET PUN MARIHUANE, OVAJ PUT U SAVUDRIJSKOJ VALI Policija u potrazi za krijumčarima koji plove uz hrvatsku obalu

 
Arhiva
 Dubrovački vjesnik

Istarska policija pronašla je u subotu po dojavi ribara paket pun marihuane u Savudrijskoj vali. Ribari su paket uhvatili u mreži ribareći osam kilometara od Savudrijske luke i odmah obavjestili policiju.

Preliminarno ispitivanje potvrdilo je kako je riječ o marihuani zapakiranoj u paket težak 35.6 kilograma. Droga je poslana u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić''. Policija nastavlja istragu za, čini se, jednim te istim krijumčarima koji plove uz hrvatsku obalu.

Podsjetimo, policija je također po dojavi građana prošli tjedan pronašla šezdeset kilograma trave u moru kod Lošinja. Sve je započelo prošli mjesec kada su se ovakvi paketi pojavili u moru diljem južnog Jadrana. Tako su najprije pedesetak metara od Dubrovačke obale građani svjedočili plutanju desetak paketa umotanih u plastičnu foliju koje je policija odmah zaplijenila.

Zatim je na južnu obalu Visa more izbacilo dva paketa s “travom”, a svaki je pojedinačno težio po 25 kilograma. Par dana kasnije, priča se ponovila uz Hvar gdje su građani uz obalu primjetili plutajuće paketiće, da bi potom ribari i policija zajedničkom suradnjom upecali ukupno 160 kilograma droge.

Sumnja se kako je riječ o krijumčarima koji se u stisci sa zakonom rješavaju tereta koji prevoze iz Albanije ili Crne Gore. Ovisno o kvaliteti, cijena paketa (takozvane "cigle") marihuane dostiže od 100 do 200 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 21:30