U ZATVORU JE

RIJEČANIN IMITIRAO 'MOKRE BANDITE' IZ FILMA 'SAM U KUĆI' Krao pa puštao vodu da napravi poplavu i sakrije tragove, evo što je sve opljačkao

prizor iz filma 'Sam u kući'
 screenshot YouTube

Više od pola godine trebalo je riječkim policajcima da uđu u trag 41-godišnjem “mokrom” lopovu koji je, imitirajući bandite iz filma “Sam u kući”, nakon svake provalničke krađe, besramno puštao vodu iz slavina.

Trenutno se taj 41-godišnjak nalazi u riječkom pritvoru, a kriminalističkom obradom je utvrđeno da je on tijekom svibnja prošle godine provalio u ljekarnu u sklopu Doma zdravlja u središtu Rijeke. Iz nje je, nakon temeljite premetačine, ukrao monitor, računala te mobitel. Ne bi li sakrio tragove svog posjeta i dodatno napakostio službama, provalnik je odlučio poplaviti prostor otvorivši sve slavine u sanitarnim prostorijama. Krađom i poplavom koja je natopila nekoliko prostorija, pričinjeno je više od 50 tisuća kuna štete.

Zanimljivo je da je s lopovlukom 41-godišnjak nastavio i početkom ove godine kada je, prema istom scenariju, provalio u drugu javnu riječku ustanovu iz koje je odnio računalo i druge predmete “teške” više od 2000 kuna.

No tu nije stao već je otišao korak dalje jer se na jednoj benzinskoj crpki u Rijeci okomio na djelatnika kojemu je prijetio smrću. Zbog četiri kaznena djela 41-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a prijava protiv njega podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:04