ISTRAGA U PAN TRADINGU

Riječki poduzetnik osumnjičen za pronevjeru 7 milijuna kuna

Zagreb, 130208.Sjediste HYPO grupe, Slavonska avenija. Banka - ilustracije.Hrpa novca, novac,novcanica, kuna. Foto: Elvir Tabakovic / CROPIX
 Elvir Tabaković / CROPIX

RIJEKA - Policijski službenici iz Odjela gospodarskog kriminaliteta riječke Policijske uprave dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom i 49-godišnjakinjom iz Rijeke, zbog više kaznenih djela s područja gospodarskog kriminala.

Kako neslužbeno doznajemo radi se o Lutviju Graci, vlasniku tvrtke Pan Trading koja je u stečaju. Policijskom istragom utvrđeno je da su Graca i za sada nepoznata ženska osoba u razdoblju od 2007. do 2009. godine počinili više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, čime su sebi pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od 7,309.000 kn, te za taj iznos oštetili tvrku Pan Trading.

Kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga počinjeno je na način da spomenuti nisu vodili trgovačke i poslovne knjiga trgovačkog društva, koje su po zakonu bili dužni voditi, čime su onemogućili preglednost stanja imovine tvrtke i poslovanja tvrtke. Počinitelji su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja danas privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 07:45