NESTALA NA FESTIVALU KOD SLUNJA

RODITELJI NESTALE FRANCUSKINJE SADA IMAJU SAMO JEDAN CILJ 'Nema još službene potvrde, ali mi smo uvjereni da je pronađena naša Anne-Cecile'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 15.01.2018. u 11:51

Facebook

 

Roditelji nestale Anne-Cecile Pinel održali su konferenciju za medije na kojoj su iznijeli svoju uvjerenost da kosti pronađene u blizini Ogulina pripadaju njihovoj kćeri, piše francuski list Le Dauphine, a prenosi Dnevnik.hr.

 

- Još nemamo službenu potvrdu, ali previše je podudarnosti. Samo je pitanje dana, rekao je Michel Pinel, otac Anne-Cecile.

 

Naime, na mjestu na kojem su pronađene kosti otkrivene su i čizme, slušni aparatić koji je nosila nesretna djevojka te narukvica za ulaz na festival Memento Demento.

 

Obitelj Pinel sada ima jedan cilj - ne dopustiti da francusko i hrvatsko sudstvo blokiraju rasvjetljavanje okolnosti u kojima se dogodila smrt mlade Anne-Cecile.

 

- Za nas ostaje borba s policijom i sudstvom različitih zemalja, rekao je Michel.

 

 

Na lešu koji je 7. siječnja pronađen u Tržiću Tounjskom još traje postupak identifikacije te je prerano govoriti o identitetu, ali zbog zahtjeva za žurnom DNK analizom za očekivati je da će se ovoga tjedna znati radi li se o posmrtnim ostacima francuske turistice Anne-Cecile Pinel koja je nestala u srpnju 2014. tijekom psihodeličnog festivala Momento Demento u obližnjem Tržiću Primišljanskom.

 

Crne čizmice kakve je imala, slušni aparatić kakav je koristila i narukvica-ulaznica oko ruke, na kojoj je pisalo Memento Demento, pronađeni uz tijelo ukazuju da bi ljudski ostaci koje su tijekom skupnog lova u nedjelju u jutarnjim satima šestorica lovaca LD Srnjak iz Tounja pronašli u mjestu Tržić Tounjski mogli pripadati Anne-Cecile.

 

O svom nalasku lovcu su obavijestili policiju iz Ogulina, a u očevidu te izuzimanju tragova policajcima su pomogli stručnjaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba.

 

Oni bi DNK analizom trebali utvrditi identitet osobe, možda i način na koji je preminula.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo