DETALJI ZLOČINA U ĐAKOVU

SAČEKUŠA KOD PEKARNICE: VELIKI PODUZETNIK ODVIJAČEM NASMRT IZBO POSLOVNOG SUPARNIKA 'Moj kum Božo baš je kupio burek, a ovaj ga je zaskočio s leđa...'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 05.10.2017. u 00:00

 • Emica Elveđi / CROPIX

  Pekarnica u đakovačkoj Ulici Ivana Gorana Kovačića nedaleko koje se dogodio zločin i Tolušićev kum Marko Dilber (lijevo) s upaljenim lampašima za svog ubijenog kuma na mjestu ubojstva

  Božidar Tolušić (64), Đakovčanima poznatiji po nadimku Điđo, ubijen je u četvrtak ujutro oko 9 sati ispred pekarnice Donna u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Đakovu.

  Ubodi s leđa

  Policija je vrlo brzo nakon ovog tragičnog čina uhitila njegovog sugrađanina Nikolu Žeravicu (57), kojega sumnjiče za ubojstvo. Obojica su, inače, poznati i kao veliki lokalni poljoprivrednici, a upravo su neki njihovi poslovni sukobi i odnosi navodno i motiv ovog okrutnog čina. Prema riječima Tolušićeva kuma Marka Dilbera, sve se odigralo nevjerojatnom brzinom.

  - Božo je izlazio iz pekarnice u kojoj je netom prije kupio burek, a Žeravica ga je dočekao pred ulazom i s leđa udario 2-3 puta tako da je kum pao na tlo. Ovaj je onda izvukao nekakav odvijač i koliko sam čuo par puta ga ubo - ispričao je Dilber novinarima.

  Je li Žeravica pratio Tolušića s namjerom da ga napadne ili ga je slučajno susreo, pa u trenutku odlučio krenuti u obračun s čovjekom s kojim je bio u zavadi, otkrit će kriminalistička istraga. Prema Dilberovim riječima, Tolušić, koji inače živi dvije ulice dalje od mjesta na kojem je ubijen, prvi je stigao pred pekarnicu i parkirao svoj automobil, a Žeravica je stigao za njim u Golfu za koji je bila zakačena prikolica te se zaustavio na cesti odmah iza Tolušićeva vozila.

  Nakon što je izbo Tolušića, osumnjičenik je sjeo u svoj automobil i odvezao se, no đakovačka policija vrlo ga je brzo pronašla i privela. Tolušiću su za to vrijeme u pomoć priskočili očevici i prolaznici, koji su pozvali i Hitnu medicinsku pomoć.

  Brzo umro

  - Na mjestu događaja djelatnici Hitne medicinske pomoći pokušali su pružiti pomoć ozlijeđenoj osobi, koja je ubrzo preminula uslijed ozljeda - izvijestio je Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

  Većina građana Đakova s kojima smo razgovarali zapravo nije htjela govoriti ni o ubijenome niti o osumnjičenome za njegovo ubojstvo. Ipak, doznali smo da su se njih dvojica, a s obzirom na to da su se bavili poljoprivredom, sukobili oko natječaja za dodjelu 30 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta na pustari u đakovačkom prigradskom naselju Pisak.

  Jedan nam je Đakovčanin, pak, ispričao i da je Žeravica prije nekoliko godina ušao u financijske probleme, jer je morao isplatiti odštetu obitelji svoga prijatelja Perice A., koji je smrtno stradao 2008. godine dok je pomagao Žeravici balirati slamu na njegovom imanju.

  U trenutku nesreće Perica A. je bio sam na njivi, a naknadno je njegovo tijelo pronašao upravo Žeravica, koji je navodno sumnjao da je Tolušić nagovorio obitelj tragično preminulog Perice A. da ga tuže.

  Izdvajamo