DUGOVI I PRIJETNJE

'SAD SI DUŽAN 60.000 EURA. AKO NE PLATIŠ, MAKI ĆE TI J...T MATER' Bivši svjedok protiv tzv. zločinačke organizacije pao u ralje kamatara

Damjan Tadić / CROPIX

Ilustracija

 

"Sad si dužan još 60.000 eura. Ako ne platiš Maki će ti j...t mater", navodno je sadržaj prijetnje koju je prije tjedan dana 38-godišnja Marina D.A. izrekla A.T.-u, inače bivšemu svjedoku na suđenju protiv tzv. zločinačke organizacije.

Svjedočka epizoda A.T.-a od prije skoro dva desetljeća nije međutim imala nikakve veze s događajima koji su ga zadesili prije tjedan dana, a koji su kulminirali time da je A.T. neposredno nakon izrečenih prijetnji i pretučen.

Naime, kako je A.T. prijavio policiji, ubrzo se na vratima lokala u Donjim Sveticama zaista pojavio "Maki", inače Marjan A. (59) te ga počeo mlatiti. "J...m ti mater, što ti misliš tko si ti, vrati pare", navodno je Maki govorio A.T.-u dok ga je nogama i rukama tukao najprije u lokalu, a kasnije i ispred njega.

A.T. je čitavu priču prijavio policiji koja je uhitila i Marinu D.A. i njezinoga rođaka Marjana A. ali i njezinoga supruga Mateja A. te ih sve prijavila zbog iznude. Naime, A.T. je ispričao da je prije godinu dana od Marine D.A. i njezinoga supruga posudio 4100 eura uz mjesečnu kamatu od 10%, no nakon nekoliko isplata nije uspio vratiti dug koji se uvećao. Prije pola godine posudili su mu tako još 5500 eura, te mu povećali kamatu na 20%, no novac nije uspio vraćati pa je privremeno bio pobjegao iz Zagreba.

Međutim, u kolovozu ove godine "vjerovnici" su izgubili živce te ga je Marina D.A. nazvala na telefon i rekla mu da je od sada za svaki dan koji ne vrati novac dužan po 1000 eura. A.T. se prije tjedan dana dogovorio naći s Marinom D.A. i njezinim suprugom te joj je u navedenom lokalu u Donjim Sveticama platio 5000 eura na što ga je ona uhvatila za vrat te mu rekla da je dužan još 60.000 eura od kojih mora 40.000 vratiti odmah, a ostatak može kasnije.

Kada je A.T. to odbio, Marina D.A. je pozvala Makija koji ga je odmah po dolasku u lokal počeo tući. Sve troje osumnjičenika je poreklo kazneno djelo, a Matej je ustvrdio kako je A.T. posudio 6000 eura da kupi automobil od Makija te da je A.T. te večeri u lokalu počeo psovati i vrijeđati njih, a ne oni njega. Također je rekao da je njegova supruga A.T. posudila ukupno 12.000 eura bez ikakve kamate, no da im on ništa nije nikada vratio.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo