DUGOVI I PRIJETNJE

'SAD SI DUŽAN 60.000 EURA. AKO NE PLATIŠ, MAKI ĆE TI J...T MATER' Bivši svjedok protiv tzv. zločinačke organizacije pao u ralje kamatara

 
Ilustracija
 Damjan Tadić / CROPIX

"Sad si dužan još 60.000 eura. Ako ne platiš Maki će ti j...t mater", navodno je sadržaj prijetnje koju je prije tjedan dana 38-godišnja Marina D.A. izrekla A.T.-u, inače bivšemu svjedoku na suđenju protiv tzv. zločinačke organizacije.

Svjedočka epizoda A.T.-a od prije skoro dva desetljeća nije međutim imala nikakve veze s događajima koji su ga zadesili prije tjedan dana, a koji su kulminirali time da je A.T. neposredno nakon izrečenih prijetnji i pretučen.

Naime, kako je A.T. prijavio policiji, ubrzo se na vratima lokala u Donjim Sveticama zaista pojavio "Maki", inače Marjan A. (59) te ga počeo mlatiti. "J...m ti mater, što ti misliš tko si ti, vrati pare", navodno je Maki govorio A.T.-u dok ga je nogama i rukama tukao najprije u lokalu, a kasnije i ispred njega.

A.T. je čitavu priču prijavio policiji koja je uhitila i Marinu D.A. i njezinoga rođaka Marjana A. ali i njezinoga supruga Mateja A. te ih sve prijavila zbog iznude. Naime, A.T. je ispričao da je prije godinu dana od Marine D.A. i njezinoga supruga posudio 4100 eura uz mjesečnu kamatu od 10%, no nakon nekoliko isplata nije uspio vratiti dug koji se uvećao. Prije pola godine posudili su mu tako još 5500 eura, te mu povećali kamatu na 20%, no novac nije uspio vraćati pa je privremeno bio pobjegao iz Zagreba.

Međutim, u kolovozu ove godine "vjerovnici" su izgubili živce te ga je Marina D.A. nazvala na telefon i rekla mu da je od sada za svaki dan koji ne vrati novac dužan po 1000 eura. A.T. se prije tjedan dana dogovorio naći s Marinom D.A. i njezinim suprugom te joj je u navedenom lokalu u Donjim Sveticama platio 5000 eura na što ga je ona uhvatila za vrat te mu rekla da je dužan još 60.000 eura od kojih mora 40.000 vratiti odmah, a ostatak može kasnije.

Kada je A.T. to odbio, Marina D.A. je pozvala Makija koji ga je odmah po dolasku u lokal počeo tući. Sve troje osumnjičenika je poreklo kazneno djelo, a Matej je ustvrdio kako je A.T. posudio 6000 eura da kupi automobil od Makija te da je A.T. te večeri u lokalu počeo psovati i vrijeđati njih, a ne oni njega. Također je rekao da je njegova supruga A.T. posudila ukupno 12.000 eura bez ikakve kamate, no da im on ništa nije nikada vratio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:26