STRAVA TIJEKOM DRUŽENJA

'SAMO ŽELIM DA MI OBEĆA DA TO VIŠE NEĆE NAPRAVITI' Zagrepčanina benzinom zapalio i teško ozlijedio prijatelj: 'Znam da to nije želio i da me gasio...'

Nakon što je polio benzinom i zapalio prijatelja, Matija ga je krenuo gasiti
Matija Karas
 Tomislav Krišto / CROPIX

Zbog optužbi da je 15. siječnja ove godine svoga dugogodišnjega prijatelja i vršnjaka, dok su zajedno sjedili za stolom i pili, polio benzinom i zapalio, 62-godišnji Matija Karas jučer je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora.

Milan S. (62) preživio je paljenje, između ostalog i zato što ga je Karas, odmah nakon što ga je zapalio, počeo i gasiti. Međutim, ostale su mu posljedice. Na 30 posto tijela zadobio je opekotine drugog i trećeg stupnja, a opečeni su mu glava, vrat, ruke i dišni putevi. Nakon što je zapalio pa ugasio svojeg prijatelja, Karas ga je otpratio do kuće jer obojica žive u istoj ulici u Gornjoj Dubravi.

Milan je tek tada pozvao Hitnu pomoć koja ga je prevezla u bolnicu gdje je 14 dana proveo u induciranoj komi. Na suđenju je, pak, rekao kako zna da ga njegov prijatelj s kojim provodi gotovo svaki dan nije želio ubiti. “Jedino želim da mi obeća da tako nešto više nikad neće napraviti. Znam da to nije želio i da me gasio”, rekao je Milan S. koji se točnog slijeda događaja nije mogao sjetiti jer je od šoka doživio amneziju. No, sjetio se da mu je Karas nakon svađe rekao da će ga zapaliti, a on mu je dobacio nešto kao “ma budeš”.

Karas se na suđenju rasplakao rekavši kako mu je jako žao zbog toga što je napravio prijatelju te da ga nije želio ubiti. Sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo bitno smanjenu ubrojivost jer mu je nakon događaja izmjereno 3,2 promila alkohola u krvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:00