U ISTRAŽNOM ZATVORU

SEDAM GODINA TERORA Riječka policija konačno stala na kraj monstrumu koji je godinama silovao i mlatio svoju kćer, procurili i detalji maltretiranja

 
Ilustracija
 Screenshot / YouTube

Protiv 55-godišnjeg Riječanina Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je podiglo optužnicu zbog niza teških kaznenih djela, prije svega fizičkog i seksualnog incestuoznog zlostavljanja i maltretiranja svoje kćeri, sada 32-godišnjakinje, koje je trajalo niz godina, piše Novi list.

Muškarac je optužen za sedam kaznenih djela: po dva kaznena djela rodoskrvnuća, teška kaznena djela protiv spolne slobode, kao i bludnih radnji, te nasilje u obitelji.

Sredovječni Riječanin je pod teškim inkriminacijama smješten u riječki zatvor krajem travnja ove godine, a istraga je na kraju potvrdila sumnje da je nesretna 32-godišnjakinja bila žrtva kaznenih djela niz godina, da je njen otac delikte počinio u razdoblju od 2010. godine do sredine travnja ove godine.

Izvori bliski istrazi navode nam da se dio gnjusnih događaja za koje se tereti Riječanin, zbio u proljeće prošle godine u stanu u kojem oboje žive.

U jednom slučaju je, po dosadašnjim sumnjama, tražio da se s njim upusti u oralno zadovoljavanje, a kada je ona to odbila, zaprijetio joj je da neće izaći iz sobe i stana. Potom je s nje počeo skidati odjeću, a onda – primijenivši silu te iskoristivši kćerin strah i osjećaj nemoći zbog ranijeg dugotrajnog psihičkog i fizičkog zlostavljanja zbog kojeg se i liječi od depresije – zadovoljio svoj seksualni nagon, a naš zakon takav čin izjednačava sa silovanjem. Među ostalim, inkriminiran je i slučaj kad je u pijanom stanju udario i maltretirao nesretnu žrtvu.

Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci je prihvatio prijedlog tužiteljstva i osumnjičenom odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Riječaninu samo zbog teških kaznenih djela protiv spolne slobode prijeti kazna od tri do 15 godina zatvora, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 07:10