BRANE SE SA SLOBODE

SEDMORKA OKRIVLJENA ZA NAPAD NA JANICU PUŠTENA NA SLOBODU Žalili se višem sudu i izborili poništenje odluke o pritvoru, postupak vraćen na početak

Osijek, 300416
Dvorana Gradski vrt.
Odrzan je prvi dan finalnog natjecanja za osmi gimnasticki Grand prix Osijek Zito Challenge Cup. Na fotografiji: Janica Kostelic.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / HANZA MEDIA

Sedam navijača, pripadnika Torcide, koji su sudjelovali u incidentu u Supetru na Braču kada su verbalno napali državnu tajnicu za šport Janicu Kostelić pušteni su tijekom srijede z pritvora, piše Slobodna Dalmacija. Naime, nakon nemilog događaja Prekršajni sud u Splitu donio je ekspresnu odluku o petodnevnom zadržavanju u pritvoru, što je izazvalo lavinu komentara zbog tako brzog postupka.

Kako je kazao odvjetnik Damir Gruić koji zastupa mladiće nakon žalbe koja je upućena Višem prekršajnom sudu u Zagrebu poništena je odluka o zadržavanju s obzirom na to da ne postoji mogućnost ponavljanja sličnog prekršaja.

No, to ne znači da je ovaj slučaj i okončan. Kako je Gruić potvrdio, sve je vraćeno na početak, na Prekršajni sud gdje će se ponoviti postupak. Kolokvijalno rečeno, sedam zadržanih mladića će se u redovnom postupku braniti sa slobode, piše Slobodna Dalmacija.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo