KAZNENA PRIJAVA

ŠEF SPLITSKOG GRADSKOG VIJEĆA I KERUMOV EX-ZAMJENIK LAŽNI JE RATNI INVALID? Policija prijavila Šundova da je prevarom došao do 101.000 kn invalidnine

 
Jure Šundov
 CROPIX

Splitska policija prijavila je Juru Šundova (57), predsjednika splitskog Gradskog vijeća i nekadašnjeg zamjenika gradonačelnika Splita, u vrijeme dok je grad vodio Željko Kerum, za prijevaru i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Ne navodeći identitet osumnjičenog, splitska policija u priopćenju je navela da je korištenjem neistinite liječničke dokumentacije i pečata u svrhu ostvarivanja prava iz Domovinskog rata, u postupku pred nadležnim uredom upotrijebio neistinite liječničke nalaze i dokumentaciju te tako ishodovao rješenje o priznanju statusa HRVI i pravo na invalidninu, na temelju čega je ostvario pravo na osobnu invalidninu i pravo na porezne olakšice, i tako od 2006. do 2017. g., stekao protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 101 tisuću kuna.

Šundov je rješenje o invalidnosti koristio krajem godine za povrat poreza.

Policija je do Šundova došla pregledom računala HOS-ova načelnika saniteta Borisa Samaržije, jednog od optuženika iz afere Dijagnoza. Šundov je do 90-ih bio vođa sindikata u škveru, a u HV-u je bio šef logistike te imao je čin brigadira.

Nakon maratonske sjednice Gradskog vijeća koju je Jure Šundov u ponedjeljak vodio svih 12 sati, novinari su ga pitali za komentar, no on je kazao kako neće ništa kazati na ovu temu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:38