NEKI NOVI KLINCI

ŠEFICA BANDE GLUMILA DA JE PRESTRAVLJENA DA SKRENE POZORNOST SA SEBE Policija razotkrila razbojničku bandu: poznanika su namamili na osamljeno mjesto

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 20.12.2018. u 13:46

Ilustracija

 

ŠIBENIK - U razbojničku bandu, koja je u ponedjeljak navečer napala i opljačkala 25-godišnjaka kojega poznaje i s kojim je dogovorila susret na osamljenom mjestu u Šibeniku, 18-godišnjakinja je okupila trojicu vršnjaka i jednog maloljetnika, a sve ih je policija uhitila i pritvorila.

 O tome su u četvrtak na konferenciji za novinare govorili načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić i šef kriminalističke policije Zdravko Sedlar.

 Istragom je utvrđeno da je osumnjičena, po prethodnom dogovoru s ostalima iz bande, kontaktirala 25-godišnjaka i s njim dogovorila susret oko 21.30 sati u njegovu automobilu.

 Na mjesto susreta s njom su došla i četvorica maskiranih osumnjičenih, koji su na silu ušli u automobil i napali vozača, opljačkavši mu osobne predmete vrijedne oko 5000 kuna.

 Kako opljačkanome ne bi bila sumnjiva, šefica bande je glumila da je prestrašena s onim što se događa.

 Nakon pljačke svi su podijelili dio novca i predmete, a preostali dio novca jedan od 18-godišnjaka zadržao je za sebe, kao i dio koji je trebao predati "šefici".

 Pretragom stana koji koristi jedan od 18-godišnjaka policija je pronašla opljačkani ručni sat i novac, a sve osumnjičene je uz kaznenu prijavu zbog razbojništva pritvorila te im prijeti zatvorska kazna od jedne do deset godina zatvora.

 U šibenskoj policiji pohvalili su se i da su razriješili razbojništvo iz 2015. godine te uhitili 42-godišnjaka kojega sumnjiče da je 19. srpnja te godine, maskiran "fantomkom" i uz prijetnju pištoljem prema 26-godišnjoj zaposlenici, za gotovo 11 tisuća kuna opljačkao sportsku kladionicu u šibenskoj ulici Ante Šupuka.  

 Kako je riječ o najtežem kaznenom djelu razbojništva, prijeti mu 12 godina zatvora.

 Načelnik Kostanić rekao je kako je policija kontinuirano i dugotrajno radila na ovom slučaju kako bi ga riješila, istaknuvši da je razrješavanje razbojništava jedan od prioriteta u radu njegove policijske uprave.

 "Za usporedbu, u 2017. godini evidentirali smo 25 kaznenih djela razbojništava, a ove godine, kada smo to stavili u prioritet, do danas evidentirano je 10 kaznenih djela razbojništava. To je pozitivan trend značajnog smanjenja tih kaznenih djela, što je bitno jer je riječ o djelima kojima se neposredno ugrožava osobna i imovinska sigurnost građana", naglasio je.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr
Tagovi

Izdvajamo