MANIJAK

SEKSUALNI PREDATOR IZ SLAVONIJE ZAVRŠIO NA SUDU Djevojčice ga 'odprijateljile' s Fejsa pa im pravio lažne profile s golim fotografijama

Koliko je opasno ostaviti djecu da bez nadzora lutaju bespućima interneta, svjedoči slučaj sada 37-godišnjaka iz Slavonije. Sudi mu se zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta te povredu privatnosti djeteta, piše Glas Slavonije.

Optužuje ga se da je na Facebooku napravio lažne profile. Glumeći dijete, družio se s djevojčicama u dobi od 9 do 14 godina. Kada su ga one redom počele brisati s liste prijatelja, pravio bi im lažne profile na istoj društvenoj mreži i kao profilne fotografije postavljao fotomontaže. Uzimao bi njihove fotografije s originalnih profila, ali bi im fotomontirao gola tijela nepoznate djece i drugih osoba, te na iste fotografije pisao uvredljive sadržaje. Tako, ako bi ih bilo tko potražio na Facebooku, naišao bi na javne profile s vrlo ružnim fotografijama. Tako je proganjao najmanje pet djevojčica, a nekima je na slikama koje je fotomontirao “šminkao” lica.

Istražitelji su otkrili da je napravio čak 14 lažnih profila na Facebooku, a uz to imao je i više e-mail računa s kojih je iste profile napravio.

Na sudu se Slavonac branio da je bio tužan i ljut, jer više nisu htjele biti njegove prijateljice na Facebooku. Prije no što bi napravio lažne profile i fotomontaže slao bi im uvredljive poruke. Tužitelji smatraju da se sve događalo tijekom 2013. i 2014. godine.

Prema optužnici 37-godišnjak je od 1. svibnja do 24. kolovoza 2014. godine učestalo pristupao Facebooku, ali i pronalazio fotografije koje prikazuju djecu različite dobi u seksualno eksplicitnom ponašanju i njihove intimnje dijelove tijela. Fotografije je pohranio na svom računalu, a potom i na DVD. Kod njega su pronađene 32 takve fotografije. Zbog zaštite identiteta žrtava točno mjesto gdje se ovaj užas zbivao, te osobni podaci internetskog predatora, u tekstu nisu navedeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:36