NOVI VINODOLSKI

'SHRVANI SMO, NAŠ ŽELJKO NIJE ZASLUŽIO TAKVU SMRT' Otkrivamo kako je započeo smrtonosni sukob koji je cijeli grad zavio u crno

- Shrvani smo. Oprostili smo se danas od našeg Željka na groblju Ledenice. I nemamo riječi za sve to što nas je snašlo.

Takvu smrt nitko ne zaslužuje - rekla nam vidno potresena u telefonskom razgovoru osoba iz doma tragično preminulog Željka Bunete (68) u Novom Vinodolskom, zbog čije je smrti uhićen Mate Stjepanović (36) iz Povila. Buneta je, naime, nakon petodnevne borbe za život u riječkom KBC-u podlegao stravičnim ozljedama koje je, prema sumnjama policije, zadobio u tučnjavi koja se dogodila 16. studenoga u omiljenom okupljalištu Novljana, kafiću Grotte.

Sukob je, prema neslužbenim informacijama, izbio oko 18 sati, tijekom konzumacije alkoholnih pića, kada su uzavrele strasti prerasle u banalnu svađu. Buneta se, naime, posvađao s drugim gostom lokala zbog događaja koji su se u njihovu okruženju dogodili prije pola stoljeća.

U tom je trenutku pored njih prošao Mate, kojem je Buneta dobacio nešto o obitelji, a on se uspio suzdržati da mu ne uzvrati. Nakon 15-ak minuta Buneta je otišao u toalet, no čim se vratio, ničim izazvan udario je Matu, koji ga je u afektu stolicom udario u predjelu nosa. Kako je nakon tog udarca Buneta izgubio ravnotežu, u padu je potiljkom udario svom snagom o pod.

Izgubio je svijest te je kolima Hitne pomoći brzo prevezen u riječku bolnicu, u kojoj se, nažalost, nije probudio. Njegovo srce prestalo je kucati 21. studenoga, nakon čega su Stjepanoviću stavljene lisice na ruke. Crikvenička ga je policija nakon kriminalističkog istraživanja prijavila za nanošenje teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom i potom predala pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:14