NEMA DOKAZA?

ŠIBENČANIN KOJEG SUMNJIČE DA JE SILOVAO BRITANKU (25) PUŠTEN NA SLOBODU! Prijavljen je da je u lokalu prisilio djevojku na oralni seks

 
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja u Policijskoj postaji Šibenik, PU šibensko-kninska u petak je Županijskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv 27-godišnjeg Šibenčanina zbog sumnji da je počinio kazneno djelo silovanja na štetu 25-godišnje državljanke Velike Britanije, te je predan pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave.

Kako su priopćili iz PU šibensko-kninske istragom je utvrđeno, naime da je osumnjičeni 27-godišnjak protekle srijede, 26. rujna, u ugostiteljskom objektu u Šibeniku, uporabom sile, bez pristanka oštećene, izvršio spolnu radnju, izjednačenu sa spolnim odnošajem.

Prema, pak, neslužbenim informacijama, navodno je 27-godišnjak osumnjičen da je mladu Engleskinju prisilio na oralni seks. Za ovo kazneno djelo seksualnog delikta, prema zakonu, predviđena je kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci od pet godina.

Međutim, nakon što ga je tijekom petka ispitao dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku, osumnjičeni seksualni napasnik pušten je iz pritvora.

- Mogu potvrditi da je ispitan 27-godišnji hrvatski državljanin zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo silovanja iz članka 153., stavak 1., u svezi članka 153., stavak 1. Kaznenog zakona. Nakon njegova ispitivanja sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku nije podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora, a o daljnjem postupanju ovo državno odvjetništvo naknadno će donijeti odluku – kazao nam je službenim rječnikom Emilijo Kalabrić, glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku.

On je dodao kako činjenica da nije zatraženo određivanje istražnog zatvora ne znači da je 27-godišnjak oslobođen sumnji da je počinio kazneno djelo za koje je protiv njega kaznenu prijavu podnijela policija.

- Ovo državno odvjetništvo provesti će još dodatna ispitivanja svih okolnosti, i nakon toga donijeti odluku. To može biti rješenje o otvaranju istražnog postupka protiv osumnjičenika, rješenje o tajnosti postupka i još niz drugih odluka – dodao je Emilijo Kalbraić.

Šibenski pravni ekspert s kojim smo razgovarali smatra da je odluka ŽDO-a o odustajanju od zahtjeva za određivanjem istražnog zatvora pokazatelj da zapravo i nema osnovane sumnje da je 27-godišnjak počinio oblik kaznenog djela silovanja kojemu se stavlja na teret u policijskoj kaznenoj prijavi. Međutim, dodao je naš sugovornik, Županijsko državno odvjetništvo tijekom daljnjeg ispitivanja ovog slučaja sigurno će poduzeti druge dokazne radnje – kao što su medicinska i toksična vještačenja kako bi utvrdili činjenično stanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:28