NOVE METODE PLJAČKE

Šibenik: Iz trgovine odnijeli cijelu blagajnu zajedno s ekranom

zagreb 300906sesvete ljubljanska metrooruzana pljacka sokol maricna slici u sredini zastitar kojega su opljackaliocevid policijafoto neja markicevic-crn-
 Neja Markičević / CROPIX

ŠIBENIK - Dvojica pljačkaša u utorak su u večernjim satima uz prijetnju prodavačici u kratkom vremenu izvršili razbojstvo u trgovini u mjestu Brodarica kod Šibenika, pri čemu od šokirane prodavačice nisu zatražili samo novac, već cijelu blagajnu, nakon čega su, noseći je u rukama zajedno s računalnim ekranom i ostalim pripadajućim elementima, pobjegli u nepoznatom pravcu.

Sudeći po tehnici izvršenog razbojstva i na osnovu činjenice nedavno sličnog događaja koji se dogodio u Primoštenu, riječ je očito o originalnoj replici ponovljenog i nadasve raritetnog izvršenja kaznenog djela možda istih osoba ili o uspješno izvedenom plagijatu, u oba slučaja na štetu tvrtke "Djelo".

Naime, prije tjedan dana u Primoštenu je u prodavaonici iste tvrtke u isto vrijeme i na sličan način u nepunu minutu vremena "isparila" registar-blagajna zajedno s utrškom. Razbojnik je tada, također u večernjim satima, iz mračne ulice vrebao pogodan trenutak za akciju.

Sačekao je da iz trgovinu napuste nekoliko preostalih kupaca i da se djelatnice nakratko odmaknu od kase koja se nalazila u blizini ulaznih vrata. Uslijedio je potom hitri ulazak, nakon čega je zgrabio blagajnu, stavio je u naručje, nogom otvorio vrata i noseći je sa svim dodatnim elemntima, pobjegao na ulicu.

Zaposlenice čule samo otvaranje i zatvaranje vrata

Cijene trgovačkih registar-blagajni kreću se između 3-5 tisuća kuna. Sastoje se od pretinca za novčani utržak, računalne tipkovnice, ekrana računala, te postuređaja za kartično poslovanje s pripadajućim strujnim kabelima i papirnatim svicima papira.

Prema riječima zaposlenica opljačkane trgovine u Primoštenu, u vrijeme prepada čule su samo nakratko otvaranje i zatvaranje ulaznih vrata. Mislile su da je u trgovinu ušla mušterija i pristupile praznom blagajničkom pultu. Ostale su šokirane i kad su istrčale pred trgovinu, mogle su samo "staviti soli na rep" razbojniku koji bježao, dok se za njim zrakom vijorio svitak papira i zemljom vukao električni kabel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:52