EPILOG DRAME

ŠIBENSKI BRANITELJ KOJI JE PRIJETIO SAMOUBOJSTVOM ZAVRŠIO U PRITVORU Nelegalno držao automatsku pušku, 400 metaka, ručnu bombu i vojni nož

 Nikša Stipaničev / CROPIX

Određen je pritvor za branitelja Danijela Raka (67) koji se, kako smo izvještavali, proteklog utorka oko podne zabarikadirao u svojoj kući u središtu Šibenika i prijetio samoubojstvom.

Nakon 16 sati pregovora s policijom, on je na posljetku dragovoljno izašao iz kuće i predao se policiji u srijedu ujutro u 4,30 sati. No, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad njime i pretragom njegovih obiteljskih kuća u Šibeniku, Rakovom selu i Tribunju, kod njega je pronađen zastrašujući arsenal oružja.

Naime, nakon što su po nalogu Županijskog suda u Šibeniku pretražene tri njegove kuće, u njima je pronađena automatska puška i 350 pripadajućeg streljiva, potom šest praznih okvir za automatsku pušku, 46 komada raznog streljiva, jedna ručna bomba i vojni nož.

Rak je sve to neovlašteno posjedovao, pa je uz 'zarađenu' kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:19