JOSIP PODBEVŠEK

Sin bivšeg šefa Protuobavještajne agencije opet ‘pao‘ s marihunanom, našli mu i 40.000 kuna

‘Ja konzumiram travu i ovisan sam o njoj, ali nisam je prodavao. Sve je to bilo za moje osobne potrebe‘, pravdao se
 Ilustracija
 Robert Fajt/Cropix

Nakon što se Josip Podbevšek (23) lani nagodio sa zagrebačkim tužiteljstvom na 11 mjeseci rada za opće dobro, jer je uhićen na Vrbiku sa 750 grama marihuane, prekjučer je ponovno "pao" s 46,5 grama iste droge, vagom i s oko 40.000 kuna.

Policija je, nakon dovršetka obrade, sina bivšeg šefa Protuobavještajne agencije Joška Podbevšeka prijavila za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio mu je jednomjesečni pritvor.

I dok policija sumnja da je drogu, koju je na neutvrđen način pribavio radi daljnje preprodaje, skrivao, vagao i prepakiravao u stanu u Trpanjskoj ulici na Jarunu, odakle ju je dalje preprodavao, Podbevšek se tijelima progona pravdao:

"Ja konzumiram travu i ovisan sam o njoj, ali nisam je prodavao. Sve je to bilo za moje osobne potrebe".

Međutim, kriminalisti u njegove tvrdnje sumnjaju. U pretresu njegova stana pronašli su tri grama u staklenki i 43 grama u vrećici te je nađena još jedna vrećica s tragovima opijata, kao i digitalna vaga, a od njega je oduzeto i oko 40 tisuća kuna, za koje vjeruju da potječu od preprodaje.

Podsjetimo, nakon što je preklani uhićen sa 750 grama marihuane, Podbevšek je tvrdio kako je to za njegovu osobnu upotrebu te da ju je kupio netom od nepoznate osobe na sedam rata za 7000 kuna, jer dnevno puši između pet i deset jointova. A kako je u ruksaku imao još i vagu te kuvertu s 2300 kuna, na kojoj je pisalo ime i prezime poznanika te naziv jednog lanca restorana, dodao je kako vagu nosi da ga diler ne bi prevario.

Na kraju je izbjegao sudski postupak i dokazivanje svojih tvrdnji, jer je tužiteljstvu na kraju priznao da je prodavao drogu kako bi si poboljšao financijsku situaciju. I umjesto zatvorske kazne, ishodio je dobrotvorni rad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:03