UŽAS NA ČRNOMERCU

ŠIRI SE ISTRAGA Dva tjedna prije tragedije Ana i Dubravko bili su zajedno na otvorenju kafića, a policajac ubojica radio je u udruzi invalida...

 

Policijska istraga o svim okolnostima ubojstva Ane Kurtanjek i samoubojstva Dubravka Sikermeštara još traje.

Kako smo doznali, Dubravko Sikermeštar radio je u jednoj udruzi za rad s osobama s invaliditetom koja ima ugovor s Ministarstvom pravosuđa. Svoj rad za opće dobro u toj je udruzi počeo odrađivati u listopadu ove godine. Na njegove poslove nitko nije imao primjedbi i on je sve obaveze redovito izvršavao, o čemu su Ured za probaciju i probacijski službenik bili redovito obavještavani. Pamte ga kao čovjeka koji nije puno pričao ni o sebi, ni o privatnom životu.

U udruzi u kojoj je radio svi su ostali šokirani viješću o tome što je učinio jer ništa nije upućivalo da je takvo što u stanju učiniti. Nakon što je prošle srijede usmrtio Anu Kurtanjek pa sebe, iz Službe za probaciju ponudili su i psihološku pomoć članovima udruge, ali za to nije bilo potrebe jer neki od njih nisu niti znali što je učinio.

Policija i dalje istražuje kako je i od koga bivši policajac nabavio pištolj koji je ilegalno posjedovao jer je službeno oružje morao vratiti nakon što je dobio otkaz u policiji zbog odavanja informacija. Kako smo doznali, neke inkriminacije za koje se nagodio s USKOK-om otpale su tijekom postupka koji je protiv njega vođen pred Disciplinskim sudom MUP-a, ali on je svejedno, iako su ga kolege smatrali perspektivnim policajcem, dobio otkaz u VII. policijskoj postaji na Trešnjevci.

Samo dva tjedna prije nego ju je usmrtio, s Anom Kurtanjek bio je na otvorenju jednog kafića na Črnomercu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:23