AFERA KONČAR-CETINSKI

Širi se krug osumnjičenih: Uz Vinku Cetinski policija za pranje novca tereti i sina Mattea?

Policija navodi da je malverzacijama sa zemljištem protupravno stečeno oko 73 milijuna kuna, a za kaznena djela je prijavljeno još troje ljudi
 Goran Šebelić/Cropix

PULA - Istarska policija proširila je optužnicu, ali i krug osumnjičenih u aferi Končar-Cetinski. U nastavku kirminalističkog istraživanja o malverzacijama kod kupnje i prodaje nekretnina, svih šestoro do sada osumnjičenih za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, policija sada tereti i za pranje novca.

Pored do sada prijavljenih Vinke i Mirka Cetinskog , Borisa Sorge , Željana Hrvatina , Marina Sorge i Romine Hrvatin policija za isto djelo tereti i troje članova njihovih obitelji, i to 38-godišnjakom iz Zagreba, 48-godišnjakinjom iz Rovinja i 69-godišnjakom iz Rovinja.

Prema neslužbenim informacijama spomenuti , 38-godišnjak iz Zagreba je mlađi sin Vinke i Mirka, Matteo Cetinski, dok su žena i muškarac iz Rovinja članovi obitelji Hrvatin i Sorgo. Inače još u svibnju ove godine Matteu Cetinskom rješenjem Županijskog suda u Puli onemogućeno je raspolaganje stanom u Gračanima u Zagrebu te blokiran devizni štedni račun u banci s 20-ak tisuća eura.

Policija u svom priopćenju navodi da je malverzacijama sa zemljištem protupravno stečeno oko 73 milijuna kuna , te da je s ciljem prikrivanja pravog izvora novca, šestero ranije osumnjičenih od 2007. do 2010. godine ulagalo u banke i kupovalo imovinu - nekretnine, vozila, plovila, vrijednosne papire.

Dijelom tog novca, a za koji su znali da je protupravno pribavljen raspolagalo je i troje članova obitelji. O rezultatu provedenog kriminalističkog istraživanja izvješteno je Županijsko državno odvjetništvo u Puli, koje je dostavilo obavijest da je protiv devet osoba, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno protiv sigurnost platnog prometa i poslovanja - pranje novca, Županijskom sudu u Puli, Istražnom centru podnesen zahtjev za proširenje istrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:20