KREĆE KAZNENI POSTUPAK

SKINUT IMUNITET ZASTUPNIKU HDZ-a I JEDNOM OD VODEĆIH LJUDI HNS-a Prošle godine izazvao je prometnu nesreću u kojoj se ozlijedio savjetnik predsjednice

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 15.02.2019. u 14:21

Gospic, 090918.
U Gospicu je obiljezena 25-obljetnica vojno redarstvene akcije Medacki dzep kojoj su prisustvovali Ministar obrane Damir Krsticevic, Marijan Kustic kao izaslanik Predsjednika Sabora Gorana Jandrokovica, Ante Deur kao izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske i Mirko Norac kao ratni zapovjednik te akcije. Na fotografiji: Marijan Kustic.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX

Na fotografiji: Marijan Kustić

 

Sabor je u petak skinuo imunitet, odnosno dao odobrenje za vođenje kaznenog postupka protiv HDZ-ova zastupnika Marijana Kustića osumnjičenog za izazivanje prometne nesreće.

Skidanje imuniteta Kustiću zatražilo je Državno odvjetništvo u Vukovaru, a Sabor u takvim slučajevima uvijek udovoljava zahtjevu.

Kustić je inače nesreću izazvao u lipnju prošle godine, a njegov suvozač bio je savjetnik predsjednice Tomislav Madžar.

Potvrđen je i povratak u saborske klupe zastupnika Dražena Milinkovića (HDZ) , umjesto Davor Miličević (HDZ) koji ga je ranije mijenjao.

Sabor je prihvatio i nekoliko izvješća o provedenim financijskim revizijama korisnika državnog proračuna, lokalnih jedinica, političkih stranaka, nezavisnih zastupnika i članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Prihvaćen je također godišnji provedbeni plan statističkih aktivnosti Republike Hrvatske za 2019. godinu, kao i izvješće o radu kaznionica, zatvora i odgojnih zavoda za 2017. godinu.

Potvrđena je također odluka o imenovanju predsjednice i članova Nacionalnog vijeća za sport. Za predsjednicu Nacionalnog vijeća za sport imenovana je Danira Bilić, a za članove Perica Bukić, Sanda Ćorak, Željan Konsuo, Ante Baković, Dražen Čular i Petar Ceronja.

Na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora imenovani su Željko Jerkov, Mario Meštrović  i Tomislav Grahovac te Ratko Kovačić na prijedlog Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Marijo Lušić na prijedlog Hrvatskog sportskog saveza gluhih i Tomislav Krističević  na prijedlog Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo