VLASNIK IDE U ZATVOR

Skotnu kujicu u šumi kod Zagreba vezao za stablo, ostavio bez hrane i vode, ona se okotila pa ugušila povodcem...

Ženka se nekoliko dana mučila te se na koncu i okotila, a pokušavajući se osloboditi došlo je do uvrtanja povodca
Ilustrativna fotografija
 Annabell Gsdl/Alamy/Alamy/Profimedia

Pravomoćnom presudom, 52-godišnjak iz okolice Zagreba osuđen je na bezuvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od četiri mjeseca jer je zavezao i ostavio u šumi skotnu ženku psa koja se uslijed stezanja povodca oko vrata ugušila.

Okrivljenik je proglašen krivim za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinje iz članka 205. stavka 1. Kaznenog zakona, zbog mučnog događaja od 29. kolovoza prošle godine u jednom mjestu nadomak Zagreba.

Kada je saznao da je ženka skotna, odveo ju je u šumu gdje ju je zavezao za stablo i ostavio bez hrane i vode. Ženka se nekoliko dana mučila te se na koncu i okotila, a pokušavajući se osloboditi došlo je do uvrtanja povodca koji ju je stegnuo oko vrata pa se na kraju ugušila.

Prvostupanjskom presudom Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, okrivljeni muškarac proglašen je krivim te je osuđen na uvjetnu kaznu od četiri mjeseca s rokom kušnje od dvije godine. Na tu se presudu žalilo zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo, a Županijski sud u Splitu prihvatio je njihovu žalbu te je preinačio presudu.

Umjesto četveromjesečne uvjetne kazne, okrivljeniku je izrečena bezuvjetna zatvorska kazna u istom trajanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:53