ZAVRŠILI U ZATVORU

SKOVALA PLAN ZA PLJAČKU VLASTITOG SUPRUGA S prijateljem angažirala plaćenika da ga premlati i otme mu 100.000 kuna, savjesni napadač odustao

Znala je da joj muž prilikom odlaska u Zagreb uvijek ima sa sobom barem 100.000 kuna, pa se s prijateljem dogovorila da ga prebiju i uzmu mu nova
 Nikola Vilić / CROPIX

ČAKOVECRanko (48) iz Međimurja završio je danas u istražnom zatvoru u Varaždinu jer je sa Slavicom (45), također Međimurkom, skovao plan kako da opljačkaju njezina muža.

Prema priopćenju DORH-a, njih su dvoje tijekom studenoga prošle godine u Čakovcu zatražili od Zorana, inače državljanina Srbije, da u Zagrebu pretuče supruga drugookrivljenice i uzme mu novac. Znali su, naime, da njen muž prilikom odlaska u Zagreb uvijek ima sa sobom barem 100.000 kuna. Taj bi novac potom međusobno podijelili.

No, do pljačke ipak nije došlo, jer je Zoran otkrio taj plan Slavičinu suprugu.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prvookrivljenom Ranku odredila je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Neslužbeno doznajemo da su se Ranko i Slavica nekad družili, pa i surađivali poslovno.

Inače, policiji su od ranije poznati iz krim miljea. Slavica je ispitana i puštena da se brani sa slobode. Nije poznato je li se nakon ispitivanja vratila mužu kojeg je željela pretući i opljačkati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:25