ISHODIO ODGODU

SLUČAJ MANEKENA KOJEG SU NADROGIRANOG OSTAVILI DA UMRE Bivši hokejaš oteže suđenje, promijenio odvjetnika u zadnji čas

 Ranko Šuvar / CROPIX

Umjesto da je iznio obranu kako bi se suđenje na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu privelo kraju, bivši hokejaš Endi Filip Šprljan (43) još je jednom ishodio odgodu te prolongirao izricanje pravorijeka promijenivši odvjetnika doslovno u "pet do 12".

- Predlažem odgodu rasprave. Otkazao sam punomoć odvjetnici po službenoj dužnosti Indiri Kartal. S njom imam narušene odnose i ne slažemo se oko vođenja moje obrane. Novu punomoć sam dao Igoru Skupnjaku, stoga molim da mu se omogući uvid u spis kako bi pripremio obranu - rekao je kao navijen u sudnici Endi Filip Šprljan, a koji ni na prethodnom ročištu nije iznosio obranu jer je bio virozan s temperaturom. Stoga sudac Marijan Bertalanič nakon kratkog vijećanja nije mogao ništa drugo nego odgoditi raspravu za idući tjedan. Takav kratak rok opet nije "sjeo" Šprljanu, no izbora nema.

Podsjetimo, Šprljan je optužen da je omogućio trošenje droga te da nije pružio pomoć manekenu Matteu Govedarici (20), koji je lanjskog kolovoza nakon narkoseanse umro od akutnog trovanja heroinom, amfetaminom, MDMA-om i diazepamom. Govedaričin život se ugasio naočigled Šprljana i dvojice maloljetnika s kojima se kobnu noć prvo družio u Vuraićevu klubu, a onda i u stanu gdje su stvari pošle po zlu jer su manekena na rubu života iznijeli na ulicu da prikriju zločin.

Vještak psihijatar Davor Zdunić, koji Šprljana dulje vrijeme ima u tretmanu, tijekom suđenja je rekao da se on više od 20 godina liječi od politoksikomanske ovisnosti, da je ovisan o psihostimulansima i opijatima, te da je osim droge uzimao i preparate za jačanje mišića. U vrijeme tragičnog događaja bio je pod utjecajem kombiniranih sedativa i psihostimulansa. Neubrojivost je isključena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:13