OSUMNJIČENA ZA UBOJSTVO JASMINE

SMILJANA SRNEC IZAŠLA IZ ZATVORA DA DIGNE NOVAC U BANCI Pravosudni policajci odveli je u poslovnicu, tamo su je prepoznali građani

 Željko Hajdinjak / CROPIX

Smiljani Srnec 20. veljače sutkinja istrage varaždinskog Županijskog suda odredila je istražni zatvor od 30 dana. Tereti se da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj 23-godišnjoj sestri Jasmini Dominić više snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj kobne ozljede od kojih je preminula.

U srijedu su pak, pravosudni policajci Smiljanu poslijepodne odveli u poslovnicu banke na Kapucinskom trgu u Varaždinu, piše 24sata. Potom su je odmah, nakon obavljenog posla, vratili u varaždinski zatvor.

- Okrivljena je istražnoj sutkinji podnijela zahtjev da želi u banku i podigne si s računa novac. Sutkinja je to odobrila i policajci su je otpratili u banku. To nije ništa neobično te se slična odobrenja mogu dati i za odlazak na pogreb - rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu i istražni sudac Igor Pavlic za 24sata. Istaknuo je također da je Smiljana tek osumnjičena da je počinila kazneno djelo.

- Jako sam se uznemirila. Gotovo da sam se smrzla od straha kad sam je ugledala. Osjetila sam golemu negativnu energiju i nelagodu. Nasreću, odmah su otišli, ispričala je jedna Varaždinka koja je vidjela sestru ubijene Jasmine Dominić u banci.

Istražni zatvor Smiljani Srnec određen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, s obzirom da u postupku treba ispitati i članove njezine obitelji, ali i druge osobe koje bi mogle imati saznanja o ubojstvu njezine sestre Jasmine, čije je tijelo otkriveno u zamrzivaču u kući u Palovcu 29 u subotu 16. veljače u prijepodnevnim satima. Osim zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, tužiteljstvo je navelo i mogućnost ponavljanja djela s obzirom da je Smiljana Srnec 8. 6. 2016. temeljem kaznenog naloga osuđena na četiri mjeseca zatvora uz rok kušnje od godine dana za lažno prijavljivanje kaznenog djela razbojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:25