UBOJSTVO U PALOVCU

SMILJANA SRNEC OSTAJE U PRITVORU, ODBIJENA JOJ JE ŽALBA 'Mogla bi utjecati na svjedoke, ali postoji i opasnost da ponovi kazneno djelo'

 
Smiljana Srnec
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Izvanraspravno vijeće varaždinskog Županijskog suda odbilo je kao nesnovanu žalbu Smiljane Srnec (45) protiv rješenja istražne sutkinje kojom joj je određen istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

Vijeće je zaključilo u bitnome da je sutkinja istrage suprotno žalbenim navodima okrivljene na temelju zasad raspoloživih dokaza i podataka s pravom zaključila da je u konkretnom slučaju ostvaren temeljni uvjet za određivanje pritvora - postojanje osnovane sumnje da je okrivljenica počinila kazneno djelo ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona za koje se tereti.

Vijeće smatra da je sutkinja ispravno zaključila da bi boravkom na slobodi mogla utjecati na svjedoke, kao i da postoji opasnost da bi mogla ponoviti kazneno djelo. Vijeće smatra i da je sutkinja istrage iznijela vrlo uvjerljilve razloge, a koje žalbeno vijeće u cijelosti prihvaća, dna temelju kojih je suprotno njezinoj žalbi izvela pravilan zaključak da na strani okrivljenice postoji opasnost od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke.

Po ocjeni žalbenog vijeća sve okolnosti ubojstva kao i radnje koje je kontinuirano i odlučno poduzimala u cilju prikrivanja nedjela kroz čitavo to vrijeme, dovodeći u zabludu roditelje i najbližu rodbinu, upućuju na veći stupanj upornosti i kriminalne volje te bešćutnost i beskrupuloznost. Kako zaključuje sutkinja istragte, a time upućuje i na objaktivnu i razumno predvidivu bojazan od ponavljanja istovrsnog kaznenog djela u cilju zaštite sebe i svojih interesa.

Smiljanu Srnec, podsjećamo, sumnjiči se da je tijekom ljeta 2.000 godine ubila svoju tada 23-godišnju sestru Jasminu te tijelo sakrila u zamrzivač.

Iz obrazloženja koje se odnosi na opasnost od ponavljanja kaznenog djela proizlazi da bi boravkom na slobodi Smiljane Srnec i životi članova njezine uže obitelji bili ugroženi jer bi ona mogla ponovo ubiti da bi zaštitila sebe i svoje interese.

Priopćenje o rješenju kojim je odbijena žalba Smiljane Srnec objavljeno je na stranici varaždinskog Županijskog suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:19