VARAŽDINSKI ZATVOR

SMILJANU SMJESTILI U ĆELIJU S NUŠOM Ženi kojoj sude za ubojstvo sestre čiji je leš pronađen u škrinji cimerica bila djevojka osuđena za jeziv zločin

Smiljana Srnec i Nuša Bunić
 CROPIX

Smiljani Srnec (45), kojoj se sudi zbog optužbi da je ubila sestru Jasminu Dominić (23) i njezino tijelo sakrila u škrinju, društvo u zatvorskoj ćeliji pravila je Nuša Bunić (23), javlja 24 sata.

Varaždinski zatvor nema ženski odjel, poput zagrebačkog Remetinca, nego su ondje dvije prostorije u kojima borave žene. Sa Smiljanom i Nušom u ćeliji je bila i treća žena, koja nije optužena za ubojstvo, nego drugo kazneno djelo.

Kako doznaje 24 sata, Smiljana u zatvoru normalno komunicira, nema ispada i ne djeluje kao da je nešto muči. Nuša Bunić, pak, zatražila je odlazak na izdržavanje kazne zatvora i sud joj je to odobrio, a je li to u međuvremenu realizirano, još se uvijek ne zna.

Podsjetimo, Nuša Bunić u svibnju je na varaždinskom Županijskom sudu proglašena krivom za ubojstvo svog bivšeg dečka Nikole Tureka te je osuđena na 12 godina zatvora.

Nuša Bunić je 15. lipnja 2017. godine u noći smrtno ranila Nikolu Tureka na livadi u predjelu Beli kipi. Iako je obilno krvario, Nikola je uspio nazvati varaždinski centar 112, rekao im je svoje ime, što se dogodilo i da se vozi prema Hitnoj.

Nikola Turek od posljedica teškog ranjavanja dobio je moždani udar i preminuo u varaždinskoj Općoj bolnici, a roditelji su darovali njegove organe.

Od njegova glasa, glasnog hropca pa mukle tišine koja je uslijedila i operatera koji nastoji uspostaviti kontakt prolaze trnci.

- Moje ime je Nikola Turek, vozim se iz Drave prema hitnoj, cura me pičila u vratnu venu - riječi su bile teško ozlijeđenog Tureka.

Dvadesetak minuta kasnije 112 zove i građanin koji ga je pronašao u lokvi krvi. Dok čeka prespajanje i sluša glazbu i poruku, taj građanin glasno psuje. A dok Nikola Turek obilno krvari, Nuša Bunić, djevojka s kojom je bio u vezi i s kojom je prekinuo vezu godinu dana prije ubojstva, samo u donjem rublju trči u portirnicu nedaleko od mjesta događaja.

Otac joj je donio čistu odjeću, otuširala se, a ocu je rekla da se branila od Nikole koji ju je napastovao. Snimile su je nadzorne kamere. Ta snimka, kao i audiosnimke razgovora centra 112 i policije bila je dio sudskog spisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:42